Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Επόμενη Εκδήλωση Παραρτήματος Ναυπλίου

Οργάνωση Τριήμερης Εκδρομής

Το Παράρτημα Αργολίδας σε συνεργασία με το αντίστοιχο της Κορίνθου, οργανώνει τριήμερη εκδρομή των μελών και των φίλων του Παραρτήματος στα Τρίκαλα – λίμνη Πλαστήρα – Ελάτη – Περτούλι – Μετέωρα.   


Στοιχεία εκδήλωσης:  Το αναλυτικό πρόγραμμα φαίνεται παρακάτω. Θα διανυκτερεύσουμε στα Τρίκαλα.   
                                  Πρακτορείο: "ΖΑΦΕΙΡΗΣ"
                                  Ημέρα αναχώρησης: Πέμπτη 20 Απριλίου από το Ναύπλιο.  
                                  Ημέρα επιστροφής: Σάββατο 22 Απριλίου.
                                   Κόστος: 86€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (μεταφορά & 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό).
                                   Υποβολή δηλώσεων: Από 13 Μαρτίου 2017 (στο 2752029037 & στο 6976657515, Οικονόμου 
Κων/νος) και μέχρι συμπληρώσεως των θέσεων.

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
20 – 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Τρίκαλα - λίμνη Πλαστήρα – Ελάτη – Περτούλι - Μετέωρα

1η ημέρα (20 Απρ.): ΝΑΥΠΛΙΟ – Λίμνη ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ: Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Ναύπλιο και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στη λίμνη ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Η περιήγησή μας στο καταπράσινο τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλλους της λίμνης, που κατασκευάστηκε το 1959 βασισμένη σε μια ιδέα του Νικολάου Πλαστήρα, ξεκινά με επίσκεψη στην εντυπωσιακή Μονή ΚΟΡΩΝΗΣ που από υψόμετρο 800μ. δεσπόζει στο θεσσαλικό κάμπο και εν συνεχεία για το γύρο της τεχνητής λίμνης - χτισμένη σε υψόμετρο 1.000μ.- με πρώτη στάση στο ΛΑΜΠΕΡΟ, για προαιρετικό γεύμα. Κατόπιν στο ΦΡΑΓΜΑ της λίμνης - μήκους 220μ. – όπου θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας βλέποντας γραφικά χωριά: ΜΠΕΛΟΚΟΜΙΤΗ, ΝΕΟΧΩΡΙ, ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ και μέσω του ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, φτάνουμε στα πανέμορφα ΤΡΙΚΑΛΑ, που στολίζονται από τον ποταμό ΛΗΘΑΙΟ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα (21 Απρ.): ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΥΛΗ – ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ: Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε το μουσείο στη ΣΜΥ, όπου εκτίθεται η αυθεντική Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος Πεζικού των Θεσσαλών που κυμάτιζε περήφανα και δεν υπεστάλη ποτέ στο Ύψωμα 731, και κατόπιν ξεκινά η εξόρμησή μας στα ορεινά θέρετρα της Πίνδου, τα χωριά του Κόζιακα. Μέσω μιας όμορφης διαδρομής φτάνουμε στη πανέμορφη ΠΥΛΗ, επίσκεψη στη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά (1283), στάση για φωτογραφίες στη πέτρινη γέφυρα του Αγ. Βησσαρίωνα. Σταματάμε για καφέ στο γραφικό ΠΕΡΤΟΥΛΙ, ένα χωριό μέσα στα βουνά και τα έλατα, με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια, σε υψόμετρο 1050μ. και τέλος μέσω του όμορφου χωριού ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ επιστρέφουμε για προαιρετικό γεύμα στην ΕΛΑΤΗ, με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, μέσα στο ομώνυμο δάσος από έλατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην παλιά πόλη, στον πεζόδρομο με τα πολλά καταστήματα, στη συνοικία Βαρούσι, στο Κουρσούμ Τζαμί  (Μολυβένιο τζαμί), το προστατευόμενο από την UNESCO ισλαμικό τέμενος του Οσμάν Σαχ του 16ου αι. με τον μολυβδοσκέπαστο θόλο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (22 Απρ.): ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ: Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το μεγαλύτερο, μετά το Άγιο Όρος, μοναστηριακό συγκρότημα στον ελλαδικό χώρο με παγκόσμια ακτινοβολία, τα επιβλητικά ΜΕΤΕΩΡΑ, ένα μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο με τους βράχους να κοσμούνται από διάσπαρτες μονές που φαίνονται να αιωρούνται, όπου θα επισκεφθούμε δύο από τις πιο αξιόλογες μονές, του Μεγάλου Μετεώρου και του Αγίου Στεφάνου, από τον εξώστη του οποίου βλέπουμε ολόκληρη την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, το θεσσαλικό κάμπο και την οροσειρά της Πίνδου. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Ναύπλιο το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 86,00€. Επιβάρυνση μονόκλινου: 22,00€. 

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό στα Τρίκαλα σε
δίκλινα δωμάτια, σε κεντρικό ξενοδοχείο («ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ»).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται