Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Συλλυπητήρια

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Ναυπλίου εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του μέλους μας Σχη ε.α. Μαγιάκου Ιωάννη για την απώλεια της μητέρας του και ευχόμαστε ψυχική δύναμη στις δύσκολες αυτές ώρες. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει. 


Για το Τοπικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σχης ε.α. Κων/νος Οικονόμου


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Δικαστικές αποφάσεις για Ειδικά Μισθολόγια διευρύνουν την «τρύπα» του προϋπολογισμού

Αυξάνονται οι πονοκέφαλοι για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς, παρά το γεγονός ότι τα κατά καιρούς «μνημόνια» έχουν κριθεί συνταγματικά, τα ανώτατα δικαστήρια αποδομούν σταδιακά τις... επιμέρους διατάξεις τους, κρίνοντας αντισυνταγματικές ή παράνομες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε εφαρμογή των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων η κυβέρνηση καλείται να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ σε αναδρομικά και επιστροφή μισθών και συντάξεων στα προ του μνημονίου επίπεδα. Μέχρι στιγμής, βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι καμία απόφαση δεν έχει εκτελεστεί πέραν της επιστροφής των μισθών των δικαστών στα ισχύοντα τον Αύγουστο του 2012.

Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι η τελευταία από μια σειρά αποφάσεων που διευρύνουν τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού, καθώς διατάσσει την επαναφορά των μισθών και συντάξεων γιατρών του ΕΣΥ, εν ενεργεία και συνταξιούχων, στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Επίσης, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει δικαιώσει, κρίνοντάς τες ως αντισυνταγματικές, τις περικοπές σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ, καθηγητές, διευθυντές ΕΣΥ, και οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να δημοσιευθούν άμεσα. Πρόσφατα επίσης έκρινε αντισυνταγματική και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Στο ίδιο «πνεύμα» κινείται και το ΣτΕ, το οποίο τον περασμένο Ιούνιο έκρινε ότι οι περικοπές που έγιναν στις συντάξεις από τον Αύγουστο του 2012 και εντεύθεν είναι αντισυνταγματικές. Αντισυνταγματικές κρίθηκαν επίσης οι μειώσεις μισθών και συντάξεων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ. Το Μισθοδικείο ......... Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Γέννησε η σύζυγος του Κωνσταντίνου Πανανά

Ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πάντα υγιές και καλότυχο το νέο μέλος της οικογένειας και η παρουσία του να απαλύνει έστω και ελάχιστα τον πόνο των οικείων του για τον άδικο χαμό του Κωνσταντίνου.

Έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της η σύζυγος του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Πανανά. Ο άτυχος συγκυβερνήτης του Πολεμικού Ναυτικού έπεσε για την πατρίδα λίγο πριν γεννηθεί το 2ο παιδί του.  

Σήμερα, Τρίτη, γέννησε η σύζυγος του αδικοχαμένου συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε στην νήσο Κίναρο, Κωνσταντίνου Πανανά.  
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές όλα πήγαν καλά στον τοκετό. Αξίζει να σημειωθεί πως το υγιέστατο αγοράκι όταν βαφτιστεί θα πάρει το όνομα του πατέρα του, Κωνσταντίνος.  



(ΠΗΓΗ: onalert.gr)

Χορηγίες της «Τράπεζας Πειραιώς» Και Βοηθήματα του Κληροδοτήματος «Χρήστου Μιχαήλ Γρυπάρη»

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΔΝΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Αθήνα, 17 Φεβ. 2016
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Φεβρουάριος 2016)
 
Ανακοινώνεται ότι, οι μετοχομερισματούχοι του Ταμείου μας (Στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς, ε.ε. και ε.α. και Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ που ανήκουν στην πρώην Χωροφυλακή, ε.ε. και ε.α.) και τα τέκνα τους μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον, μέχρι 31 Μαΐου 2016, για τη συμμετοχή τους στα παρακάτω προγράμματα:
 
   1.  Χορηγίες «Τράπεζας Πειραιώς»
 
       α. Βράβευση (με 550,00 €, έκαστος) δέκα μαθητών που αρίστευσαν (βαθμός άνω του 19) στην Γ’ τάξη Γυμνασίου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού) κατά φθίνουσα κλίμακα, το έτος 2015 (Σχολικό έτος 2014 - 2015). Σύνολο 5.500,00 €.
 
      β. Βράβευση (με 550,00 €, έκαστος) δέκα μαθητών που αρίστευσαν (βαθμός άνω του 19) στην Γ’ τάξη Λυκείου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού) κατά φθίνουσα κλίμακα, το έτος 2015 (Σχολικό έτος 2014 - 2015). Σύνολο 5.500,00 €.
 
      γ. Βράβευση (με 2.300,00 €, έκαστος) έξι σπουδαστών, τέκνα μετοχομερισματούχων που επρώτευσαν κατά την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές (Σ.Σ.Ε., Σ.Α.Α.Σ., Σ.Α.Ν., Σ.Μ.Υ.) και στις Αστυνομικές Σχολές (Σχολή Αξκών, Σχολή Αστυφυλάκων) μετά από Πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2015 και βράβευση (με 1.000,00 €, έκαστος) για τους έξι δεύτερους αντίστοιχα. Σύνολο 19.800,00 €.
 
       δ. Ενίσχυση (με 550,00 €, έκαστος) δέκα πέντε μερισματούχων, οι οποίοι χρήζουν οικονομικής βοήθειας, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεών τους. Σύνολο 8.250,00 €...... Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

«Ψαλίδι» σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα, συντάξεις έως 2.300 ευρώ

Μέτωπο δανειστών

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσπαθεί να εξοικονομήσει  όσους περισσότερους πόρους μπορεί από παρεμβάσεις σε υψηλές κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ και μερίσματα, προκειμένου να μην κοπούν οι υπόλοιπες χαμηλότερες κύριες συντάξεις.
Σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στους εκπροσώπους των δανειστών, οι περικοπές ύψους 900 εκατ. ευρώ προέρχονται:
-Μείωση κύριων συντάξεων: Από την επιβολή πλαφόν 2.000 ευρώ σε όσους παίρνουν μια κύρια σύνταξη και 2.300 ευρώ σε όσους παίρνουν πολλαπλές συντάξεις αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 250 εκατ. ευρώ ετησίως.
Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει στην επιβολή του πλαφόν των 2.300 ευρώ σε περίπου 50.000 ήδη συνταξιούχους, υπολογίζοντας ωστόσο τις μειώσεις με βάση το σημερινό μεικτό καταβαλλόμενο ποσό κι όχι με βάση το αρχικό ποσό πριν την εφαρμογή των 11 συνεχόμενων μειώσεων.  
Ωστόσο, σε περίπτωση που οι δανειστές απαιτήσουν επιπλέον μειώσεις και στις κύριες συντάξεις πέρα από την επιβολή του πλαφόν, τότε στο στόχαστρο θα βρεθούν συντάξεις που υπερβαίνουν συνολικά (κύρια και επικουρική) τα 1.000 ευρώ, με........  Διαβάστε περισσότερα

Σοκ και δέος από τους νέους φόρους


 Επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες με εισοδήματα από 18.000 ευρώ και πάνω φέρνει το νέο φορολογικό πακέτο
 Η νέα φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι ίδια με αυτή των μισθωτών και των συνταξιούχων

Σημαντικές επιβαρύνσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους φέρνει το νέο φορολογικό σχέδιο που έστειλε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους δανειστές.

Η πρόταση προκαλεί σοκ και δέος καθώς βασίζεται στην αύξηση της φορολογίας στο όνομα της αναδιανομής των βαρών. Αν το σχέδιο του υπουργείου πάρει το πράσινο φως από τους δανειστές τότε μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα άνω των 18.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους.

Αναλυτικότερα, το σχέδιο της κυβέρνησης φέρνει έξι σημαντικές αλλαγές:

1. Η κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων για μισθωτούς και συνταξιούχους θα έχει 4 συντελεστές. Για τα εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 22%. Για εισοδήματα από 25.001 μέχρι 35.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 32%, για εισοδήματα από 35.001 έως 60.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 42%, ενώ τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 50%.

2. Η νέα φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι ίδια με αυτή των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά δεν θα προβλέπεται αφορολόγητο.

3. Προτείνεται νέα κλίμακα με περισσότερους συντελεστές για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία......... Διαβάστε περισσότερα

Υγειονομικές Εξετάσεις (Check-Up) και Ερμηνεία τους! (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ)

Ένας πολύ καλός οδηγός, ένα πολύ καλό εγχειρίδιο και ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ! Σε απλή και κατανοητή μορφή. 
Διαβάστε το εγχειρίδιο

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τι ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώσετε

Μια πλήρως αναμορφωμένη κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, στην οποία τα ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ παραμένουν αφορολόγητα, τα εισοδήματα από 12.001 μέχρι 20.000 ευρώ δεν ελαφρύνονται ούτε επιβαρύνονται, τα εισοδήματα από 20.001 μέχρι 35.000 ευρώ ελαφρύνονται και από εκεί και πάνω προκύπτουν για άλλα κλιμάκια μειώσεις και για άλλα αυξήσεις επιβαρύνσεων, πρότεινε η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των δανειστών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η κυβερνητική πρόταση προβλέπει την καθιέρωση μιας νέας προοδευτικής κλίμακας υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, η οποία θα περιλαμβάνει συντελεστές:
- 0,7% για τα συνολικά ποσά εισοδημάτων πάνω από 12.000 και μέχρι 20.000 ευρώ.
- 3% για τα επόμενα 10.000 ευρώ εισοδήματος, δηλαδή για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από 20.001 μέχρι 30.000 ευρώ.
- 5% για τα επόμενα 20.000 ευρώ εισοδήματος, δηλαδή........ Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση του Ελεγκτικού ακυρώνει μνημονιακές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Νέες δυσκολίες προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο η δικαίωση από το Ανώτατο Δικαστήριο εν ενεργεία και συνταξιούχων γιατρών του ΕΣΥ, αφού ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια ότι ο νόμος 4093/2012 είναι αντισυνταγματικός. Σημειωτέον πως, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του δημοσιονομικού συστήματος, διαμορφώνεται νομολογία από τα ανώτατα δικαστήρια (ΣτΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο) να μη δέχονται επιστροφή των αναδρομικών σε όλους, παρά μόνο σε όσους είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, αναγνωρίζοντας την αντισυνταγματικότητα των περικοπών μόνο για το μέλλον.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημοσιεύτηκε απόφαση που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν από 1/8/12 (με τον νόμο 4093/2012) στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενεργεία και συνταξιούχων ιατρών του ΕΣΥ. Σύντομα αναμένεται και η δημοσίευση των αποφάσεων που δικαιώνουν όχι μόνο τους συνταξιούχους άλλων "ειδικών μισθολογίων" αλλά και εκείνες που κρίνουν αντισυνταγματική την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, δημιουργώντας προσκόμματα στον τρόπο υπολογισμού της σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό και την αξιολόγηση βρίσκονται σε εξέλιξη, σταδιακά καταρρέουν μέσω δικαιοσύνης οι προηγούμενες περικοπές του 2ου μνημονίου, μεγαλώνοντας τον λογαριασμό των οφειλών του κράτους προς διάφορες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων. Η μοναδική "ανακούφιση" για τα δημοσιονομικά του κράτους αποτελεί, εκτός..... Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτικό Συνέδριο: Επιστρέψτε συντάξεις και εισφορά αλληλεγγύης

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο υποχρεώνει την κυβέρνηση να επιστρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ και καθηγητές ΑΕΙ, καθώς έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές

Μία ακόμη τεράστια μαύρη τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό θα προκαλέσουν τόσο η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε τώρα όσο και αυτές που... αναμένεται να δημοσιευτούν μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση να επιτρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε συνταξιούχους του δημόσιου τομέα.

Οι σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιβάλλουν την αναδρομική, από 1ης Αυγούστου 2012, επιστροφή τεράστιων ποσών στους συνταξιούχους του Δημοσίου από τις αναδρομικές μειώσεις των συντάξεών τους, αλλά και από την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύηςαποτελούν πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, η οποία είναι αναγκασμένη να αναζητήσει την κάλυψη του τεράστιου δημοσιονομικού κενού που θα δημιουργηθεί με ισοδύναμα. Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκρινε σχεδόν ομόφωνα ότι είναι αντισυνταγματικό το αναδρομικό χοντρό ψαλίδισμα των συντάξεων που έγινε στους απόμαχους γιατρούς του ΕΣΥ -οι οποίοι αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο- αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012, σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016), αλλά και τους προγενέστερους μνημονιακούς νόμους.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι οι περικοπές των συντάξεων παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότατα και την αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου. Η Ολομέλεια υπογραμμίζει......... Διαβάστε περισσότερα




Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλη διάκριση για την ΠΑ: Έλληνας ο δεύτερος καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας

Ο σμηναγός Παπαδημητρίου Επαμεινώνδας της 343Μ στο TLP (η ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας) ανακηρύχθηκε ο δεύτερος καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ μετά το πέρας της άσκησης στις 12/02/2016.  

Άλλη μια μεγάλη διάκριση για το έμψυχο δυναμικό της ΠΑ, το οποίο κάνει το καθήκον του με πολύ λιγότερες απολαβές από τους συναδέλφους άλλων συμμαχικών χωρών.

Έγγραφο ΓΔΟΣΥ προς ΥΠΟΙΚ για αποκατάσταση στρατιωτικών συνταξιούχων

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το έγγραφο

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΣΧΟΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Η διαδικασία υποβολής Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές ξεκίνησε από τις 11 Φεβρουαρίουκαι θα ολοκληρωθεί στις 29 Φεβρουαρίου. Ένα από τα στοιχεία που δηλώνουν οι υποψήφιοι είναι και η τυχόν προτίμησή τους για τις Σχολές των συναρμόδιων Υπουργείων, δηλαδή Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές, Εμπορικού Ναυτικού. Γι αυτό το λόγο το ΥΠΑΙΘ με εγκύκλιο του (ΑΔΑ: 62ΙΙ4653ΠΣ-ΝΟ0) υπενθυμίζει τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις ένταξης των υπόψη σχολών στα Επιστημονικά Πεδία που αφορά το Νέο Σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ. Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο: α) Οι Στρατιωτικές Σχολές είναι ενταγμένες στο 1ο, 2ο, 3ο και 5ο πεδίο, β) Οι Αστυνομικές Σχολές είναι ενταγμένες στο 1ο, 2ο και 5ο πεδίο, γ) Οι Πυροσβεστικές Σχολές είναι ενταγμένες στο 1ο, 2ο και 5ο πεδίο και δ) Οι Σχολές Εμπορικού Ναυτικού είναι ενταγμένες στο 2ο και 5ο πεδίο. ......... Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ;

Απάντηση του Υπουργού Εθν.Αμυνας σε ερώτηση βουλευτού σχετικά με την καταβολή του δικαιούμενου εφάπαξ στα ε.α στελέχη!!! 
Κύριε Υπουργέ μην παίζετε με τον πόνο των ε.α στελεχών!!! Εφαρμόστε άμεσα τον νόμο 398/74 και καταβάλλετε το εφάπαξ στους δικαιούμενους εντός 3 μηνών από την αποστρατεία τους όπως ορίζεται!!! Πείτε μας την ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί ο χρόνος αναμονής έχει πάει στους 19 μήνες +; Μήπως η αλήθεια είναι ότι απλά τα ταμεία Αλληλοβοηθείας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τα χρήματα διότι κάποιοι δεν έκαναν σωστή και νόμιμη διαχείριση;....... Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Συλλυπητήρια

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Ναυπλίου εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ταξχου ε.α. Τσούμπα Γεωργίου για την απώλειά τους και ευχόμαστε ψυχική δύναμη στις δύσκολες αυτές ώρες. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 20 Φεβ. 2016 και ώρα 13:00 στον Ι.Ν. Υπαπαντής στις Λίμνες Αργολίδας. 

 

Για το Τοπικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σχης ε.α. Κων/νος Οικονόμου

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με το Παράρτημά μας, μας ενημερώνει για τον ετήσιο Αποκριάτικο Χορό του την 6-3-2016 (Κυριακή) και ώρα 13.00  στη κοσμική ταβέρνα «ΤΣΙΜΠΟΣ» στην Ε.Ο. ΄Αργους – Π. Τρίπολης. 
Τιμή συμμετοχής  15 € με τα ποτά.
Μενού: ΟΡΕΚΤΙΚΑ-ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ – ΜΠΟΓΑΝΑ  
Δήλωση συμμετοχής μέχρι 25-2-2016.
Πληρωμή στο κατάστημα
Υπεύθυνοι: κ. ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ Αντώνιος – κ. ΚΟΚΚΟΡΟΣ Ηλίας, ΖΟΥΓΡΗ Μαρία. Βοηθοί : ΚΑΡΑΛΗ Θεώνη – ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ.
Δήλωση συμμετοχής στον κ. Μαντά Μιχαήλ στα τηλ. 6950562136, 6940770414


«21η Νοεμβρίου καθιερώνεται Ημέρα Εορτής Αποστράτου -Βετεράνου»

Με σκοπό την απόδοση τιμής στο εν αποστρατεία προσωπικό και αναγνώριση της προσφοράς του στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενέκρινε την καθιέρωση της 21ης Νοεμβρίου ως «Ημέρας Εορτής Αποστράτου-Βετεράνου» στα πλαίσια του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΓΕΕΘΑ/ΔΙΔΗΣ θα προβεί στην τροποποίηση της ΠαΔ 9-11/2012 «ΠΕΡΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» ώστε να συμπεριληφθεί και ο εν λόγω εορτασμός. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ ΟΣΜΑΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Αν κάποιοι από τα μέλη μας είναι και μέλη του ΟΣΜΑΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ο Σύλλογος οικοπεδούχων ΟΣΜΑΕΣ περιοχής Καρύστου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες οικοπέδων της περιοχής του ΟΣΜΑΕΣ στην Κάρυστο ότι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από ξένους επιχειρηματίες να αγοράσουν οικόπεδα στην Κάρυστο, βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά ώριμο στάδιο. Η τιμή αγοράς, μετά από πολλές συζητήσεις με τους εκπροσώπους τους καθορίστηκε  αδιαπραγμάτευτα 60.000€, ανεξάρτητα από τη θέση του οικοπέδου.
Εκτός από αυτούς που έχουν εκφράσει επιθυμία μέχρι σήμερα να πουλήσουν την ιδιοκτησία τους δύνανται, και αυτό είναι ευκταίο,να δηλώσουν και άλλοι στην ίδια πάντοτε τιμή. Οσοι λοιπόν επιθυμούν μπορούν να  αποστείλουν στον σύλλογο επιστολή με τα στοιχεία του οικοπέδου (Οικοδ.Τετράγωνο, Αριθ.Οικοπ), τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα τους δηλώνοντας ότι πωλούν το οικόπεδο και ότι εξουσιοδοτούν τον σύλλογο να μεταβιβάσει τα στοιχεία τους στην εταιρία που εκπροσωπεί τους επενδυτές. Η διεύθυνση του συλλόγου για την αποστολή σύντομα της επιστολής είναι Βερανζέρου 30, Αθήνα, ΤΚ 10432. 
Οσοι επιθυμούν να πουλήσουν μπορούν να απευθύνονται απευθείας στην εταιρία εκπροσώπων των επενδυτών στη διεύθυνση :KAPERONI BFG, Διονυσίου 128, Μαρούσι Αθήνα ΤΚ 15124. Επικοινωνία με το Τμήμα Πωλήσεων  στα τηλέφωνα 210-6104440 και 6949-978712 με τον υπεύθυνο Μαγκανάρη Παντελή
Για να μη υπάρξουν τυχόν παρεξηγήσεις ή ερωτήματα επισημαίνεται  ότι ο ρόλος του συλλόγου είναι καθαρά ενημερωτικός και συντονιστικός για την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος Οι υποψήφιοι αγοραστές εξαρτούν τη διατήρηση και ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος τους από την προσφορά πώλησης όσο το δυνατόν περισσότερων οικοπέδων.
 Επομένως είναι σκόπιμο τα μη μέλη του συλλόγου μας να εγγραφούν, ώστε η εκπροσώπηση μας να έχει μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα
 
                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
         Μιχαήλ Σταματογιαννάκης  Αθανάσιος Δημητρίου
                 Πρόεδρος  ΔΣ                     Γραμματέας ΔΣ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αποκατάσταση αποδοχών-συντάξεων στελεχών ΕΔ-ΣΑ/Επίδομα θέσης υψηλής ευθύνης

Η Βουλευτής ΝΔ Καραμανλή Αρκαδίου Άννα, με την συμβολή του ΣΑ/ΣΣΑΣ, κατέθεσε ερώτηση προς ΥΠΕΘΑ-ΥΠΟΙΚ (Αρ. Πρωτ. 1154/13-11-2015) με θέμα: «Μερική αποκατάσταση συντάξεων στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας/Επίδομα θέσης υψηλής ευθύνης». Στις 04-12-2015, ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος απάντησε και παρέπεμψε στα πρακτικά της συζήτησης στις 23/11/2015, που έγινε με αφορμή επίκαιρη ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 149/16-11-2015), που κατέθεσε η Βουλευτής ΝΔ Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη. Στις 11/12/2015, ο ΑΝΥΠΟΙΚ Γεώργιος Χουλιαράκης απάντησε. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα σχετικά έγγραφα

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Για τα μέλη που ροέρχονται από την (πρώην) Χωροφυλακή

Τελείωσε πριν από λίγη ώρα το ΚΥΣΕΑ, σε μια συνεδρίαση ασυνήθιστα μεγάλης διάρκειας

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, έως τώρα Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, αναλαμβάνει...αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας:

Γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986.

Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988).

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999).

Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση – Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης .

Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 – 2005.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης – Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου.

Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού.

Ποιοι θα πληρώσουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης και ποιοι θα απαλλαγούν

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται στο άθροισμα όλων των εισοδημάτων του φορολογούμενου από όλες σχεδόν τις πηγές, εφόσον υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές κλιμακούμενους από...
 0,7% έως και 8% θα επιβληθεί φέτος με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όσους φορολογούμενους απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2015 συνολικά εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, καθώς και σε όσους δεν είχαν πραγματικά εισοδήματα μεγαλύτερα από 12.000 ευρώ, αλλά με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης θα εμφανιστούν με τεκμαρτά εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ. Από φέτος, οι συντελεστές επιβολής της εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 30.000 ευρώ θα είναι αυξημένοι κατά 42,8% έως 185,7%.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα επιβληθεί στο μεγαλύτερο ποσό μεταξύ του συνολικού ετήσιου εισοδήματος που δηλώνει ο φορολογούμενος από όλες τις πηγές και του τεκμαρτού εισοδήματός του, το οποίο προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Η εισφορά υπολογίζεται επί ολόκληρου του ποσού του δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος, με συντελεστές που ανέρχονται σε:........... Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Νέα πρόκληση των Τούρκων – Δεν άφησαν τον Τσίπρα να προσγειωθεί στη Ρόδο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, μια μίνι ένταση καταγράφηκε στο ταξίδι μετάβασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών που τον συνόδευαν, στο Ιράν, την περασμένη εβδομάδα. Τι συνέβη: Η Αθήνα κατέθεσε σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, με αναχώρηση το Σάββατο 6 Ιανουαρίου το απόγευμα από την Ελευσίνα, στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια πτήση, μέσω Τουρκίας, Συρίας, με προορισμό το Ιράν. Αυτή είναι η πιο σύντομη διαδρομή.
 Οι Τούρκοι διεμήνυσαν ότι το αεροσκάφος του πρωθυπουργού είναι στρατιωτικό, υπάγεται στο υπ. Εθνικής Άμυνας, έχει στρατιωτικούς πιλότους και πλήρωμα, άρα δεν μπορεί να πάει στη Ρόδο, καθ’ ότι τη θεωρούν αποστρατιωτικοποιημένη. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να απογειωθεί από τη Ρόδο για να συνεχίσει την πτήση μέσω Τουρκίας. Αντιπρότειναν να καταθέσει η Ελλάδα νέο σχέδιο πτήσης και να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος στην Άγκυρα ή την Αλεξανδρούπολη ή αλλού.
 Οι Έλληνες διπλωμάτες πρότειναν στον πρωθυπουργό να μην ............ Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2015

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, που καταβλήθηκαν από 1/1/2015 έως 31/12/2015, για φορολογική χρήση. Μπορείτε να την τυπώσετε, πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης (κωδικός πρόσβασης στο TAXISNET: Όνομα χρήστη/username - Κωδικός πρόσβασης/password). 

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τραγικές στιγμές στην κηδεία του υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά στο Ναύπλιο

Η εξόδιος ακολουθία του συγκυβερνήτη υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά του ελικοπτέρου ΑΒ-212 που συνετρίβη στην Κίναρο τελέστηκε στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.
Μέσα σε φορτισμένο κλίμα οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο λαός του Ναυπλίου αποχαιρέτησαν τον 34χρονο υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά
Το φέρετρο με την σορό του ήρωα αξιωματικού ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία ενώ  άγημα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και απέδωσε τιμές.
Στην εξόδιο ακολουθία, που εψάλη στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρίας Ναυπλίου, χοροστούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου καθώς και του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, παραβρέθηκαν ,ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Γκιόλας ,Γ.Ανδριανός, Γ.Μανιάτης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Β.Σιδέρης, Φ.Στεφανόπουλος,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος , αντιδημαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων και πάρα πολύς κόσμος από όλη την Αργολίδα.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του Μαριάννα ,οι γονείς του, καθώς και ο Ιερέας πεθερός του π. Κωνσταντίνος Ζαφείρης.
Παρατεταμένα χειροκροτήματα συνόδευσαν τον επικήδειο που εκφωνήθηκε από έναν  συνάδελφο του, ανάμεσα σε επιφωνήματα ήρωας και αθάνατος.......... Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Συλλυπητήρια

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Ναυπλίου εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του μέλους μας Ταξχου ε.α. Πανανά Παναγιώτη για την απώλεια του εξαίρετου γιου και Αξιωματικού του Π.Ν. και ευχόμαστε ψυχική δύναμη στις δύσκολες αυτές ώρες. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Κυριακή 14 Φεβ. 2016 και ώρα 13:00 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια.

 

Για το Τοπικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σχης ε.α. Κων/νος Οικονόμου


Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016
 
ΘΕΜΑ: Μείζον Αεροπορικό Ατύχημα Ε/Π ΑΒ-212 ΠΝ28
 
      Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού καθώς και στην ευρεία οικογένεια του ΠΝ  και της Δκσης Ε/Π Ναυτικού (ΔΕΝ),  για την απώλεια των συναδέλφων Μελών του Πληρώματος του   Ε/Π ΠΝ 28,  που κατέπεσε τις πρωινές ώρες της σήμερον στο Αιγαίο Πέλαγος άνωθεν της Ν. Κινάρου.
 
        Για άλλη μια φορά η οικογένεια των Ε.Δ. χάνει  παιδιά της κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας,  που αγωνίζονται συνεχώς για να διατηρούν την Εθνική Ανεξαρτησία και Εδαφική Ακεραιότητα της Πατρίδας. 
 
    Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης,  Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και Ανθυπασπιστής  Ελευθέριος Ευαγγέλου  έπεσαν υπέρ Πατρίδας.   Αιωνία τους η Μνήμη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

                                                                                                                                                                                                                                                                         12-02-2016                           
                                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ.  2/16
 
1.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια των τριών Αξιωματικών  του Π.Ν. , Υποπλοιάρχου Α.Τουλίτση Π.Ν. , Κ.Πανανά Π.Ν. και Ανθυπασπιστή Ε.Ευαγγέλου Π.Ν. , κατά την πτώση Ελικοπτέρου του Π.Ν. στην νήσο Κίναρο τις πρωινές ώρες της 11ης Φεβρουαρίου.
2.-Η απώλεια των στελεχών του Π.Ν. έρχεται να προστεθεί στην μακρά σειρά πεσόντων  του Σ.Ξ., του Π.Ν. και της Π.Α. , εν καιρώ ειρήνης, στα πλαίσια της εκτέλεσης του καθήκοντος τους.
3.-Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ευρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις προστατεύοντας τα πάτρια εδάφη και συμβάλλουν αποφασιστικά στο αίσθημα ασφαλείας που αισθάνεται ο Ελληνικός Λαός , ο οποίος αναγνωρίζει την προσφορά τους αυτή.
4.-Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προτάσσουν το καθήκον τους προς την Πατρίδα έναντι κάθε άλλης υποχρεώσεως τους και αναλαμβάνουν αγόγγυστα αποστολές , που σε πολλές περιπτώσεις είναι εκ της φύσεως τους επικίνδυνες.
5.-Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίζει την προσφορά αυτή και την ιδιαιτερότητα της εργασίας τους και σε κάθε περίπτωση να τους αντιμετωπίζει με αυτό το κριτήριο και όχι με δημοσιονομικούς υπολογισμούς. 
6.-Στις οικογένειες των τριών Ηρώων εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και ευχόμεθα να τους δώσει ο Θεός δύναμη να αντιμετωπίσουν την μεγάλη  αυτή απώλεια. 

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ταυτοποιήθηκαν δυο σοροί – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τρίτο πιλότο

Δυστυχώς πρόκειται για τον γιο του Ταξχου ε.α. Πανανά Παναγιώτη, μέλους του Παραρτήματός μας. 

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε ψυχική δύναμη στις δύσκολες αυτές ώρες. 



Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια. Ημέρα και ώρα θα σας γνωστοποιηθούν μόλις ενημερωθούμε. 

Για το Τοπικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σχης ε.α. Κων/νος Οικονόμου



Τραγική κατάληξη είχε ησυντριβή του ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού στο νησίΚίναρος. Μέχρι στιγμής οι έρευνες των σωστικών συνεργείων προχώρησαν στην ταυτοποίηση των σορών των δύο μελών του πληρώματος.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. Πραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.

Όσο περνούν οι ώρες λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός καιο τρίτος χειριστήςτου ελικοπτέρου AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού, συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν σε απόκρυμνη περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου (ανατολικά Αμοργού-δυτικά Λέρου-Καλύμνου).

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση τακτικού παίγνιου, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το ελικόπτερο πριν από την εξαφάνισή του απο τα ραντάρ για τυχόν πρόβλημα. Δεν ακούστηκε τίποτε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι είναι συνεχής η παρακολούθηση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού από τα πλοία, ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ φυσιολογικές (νοτιοδυτικός άνεμος 5-6 μποφόρ ύψος κύματος 1,5 μέτρα) και επισήμανε ότι τα ελικόπτερα αυτά έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.


Το ΑΒ-212 πετούσε σε ύψος 390 ποδιών όταν χάθηκε από τα ραντάρ και τα ονόματα των μελών του ελικοπτέρου για τους οποίους έχουν ενημερωθεί οι οικείοι τους είναι ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης κυβερνήτης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς συγκυβερνήτης και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου Ναυτίλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας εξήρε την εμπειρία του πληρώματος και μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ παρατήρησαν: «δεν μπορούμε να πούμε συλλυπητήρια γιατί δεν τους έχουμε βρει».

Στις συνεχιζόμενες έρευνες συμμετέχουν ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών, η 1η Μοίρα της ειδικής δύναμης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΕΕΔ), τμήμα αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς και τμήμα της ΕΜΑΚ.
....... Δείτε το βίντεο εδώ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΚΟΕΜΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015

Το ΜΤΣ ενημερώνει τους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΣ, ότι έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα λήψης των βεβαιώσεων για φορολογική χρήση οικονομικού έτους 2016 (οικονομική ενίσχυση 2015). Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην διεύθυνση https://bebeosis.army.gr επιλέγοντας τον σύνδεσμοΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και τον Αριθμό Φακέλου τους. 

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ευχές

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ναυπλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στον Βεργαδή Χαράλαμπο για την ονομαστική του εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή. Επίσης ευχές και σε όλους όσους έχουν εορτάζοντες αυτή την ημέρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! 

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκίνησε η συνεργασία ΥΠΕΘΑ με τράπεζα Πειραιώς

Στο Παράρτημα υπάρχουν διαφημιστικά έντυπα, αλλά και σε Φ/Α, όλα τα προσφερόμενα από την Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια της συνεργασίας του ΥΠ.ΕΘ.Α. με την Τράπεζα.
Μπορείτε να έρθετε να ενημερωθείτε.

Η Τράπεζα Πειραιώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσφέρουν μία σειρά από προνόμια και παροχές σχεδιασμένα ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους, όπως 


(1) αποκλειστικά προνόμια και παροχές σε τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες (προνομιακό κλιμακωτό επιτόκιο έως 3%, Προθεσμιακή Κατάθεση 12μηνης διάρκειας, Πιστωτική Κάρτα MasterCard “Των Ενόπλων Δυνάμεων”, Δάνεια κλπ) και 
(2) προσωπική τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο τηλέφωνο 210 3898999 όλο το 24ωρο.
Με την κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται κατά περίπτωση ο μισθοδοτικός λογαριασμός μετατρέπεται σε προνομιακός μισθοδοτικός με ετήσιο επιτόκιο 3% μέχρι το ποσό των 5.000 ευρώ. Με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας με δωρεάν συνδρομή επιστρέφεται το 3% επί των μηνιαίων αγορών με την κάρτα. ΠΡΟΣΟΧΗ στη χρήση των πιστωτικών καρτών. Διαβάστε καλά τις οδηγίες.
Δικαιούχοι & Δικαιολογητικά...
Για απόστρατους Αξκους – Υπαξκους – 
Συνταξιούχους Υπαλλήλους
•Αστυνομική Ταυτότητα
•Πρόσφατο αποδεικτικό μηνιαίας σύνταξης
•ΦΕΚ Αποστρατείας εκδιδόμενο από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr)
•Υπεύθυνη Δήλωση (Αρ. 8 Ν. 1599/1996) θεωρημένη από αρμόδια Δημόσια Αρχή ως προς το γνήσιο υπογραφής του δηλούντος
α. Ενδεικτικά δικαιολογητικά πιστοποίησης 
στοιχείων Α.Φ.Μ. & Εισοδήματος:
-Πράξη διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα)
β. Ενδεικτικά δικαιολογητικά πιστοποίησης στοιχείων παρούσας διεύθυνσης κατοικίας:
-Πράξη διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα)
-Πρόσφατος Λογαριασμός Οργανισμού Παροχής Κοινής Ωφέλειας (π.χ. Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Λογαριασμός Κινητού Τηλεφώνου, Μισθωτήριο Συμβόλαιο που έχει κατατεθεί σε Οικονομική Εφορία)
γ. Ενδεικτικά δικαιολογητικά πιστοποίησης τηλεφώνου:
-Λογαριασμός εταιρείας τηλεφωνίας ή Συμβόλαιο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ή Αντίγραφο Αίτησης Ταυτοποίησης Χρηστών Καρτοκινητής Τηλεφωνίας / Υπεύθυνη Δήλωση ή Λογαριασμός Κινητού Τηλεφώνου.
Η προσκόμιση των παραπάνω δικαιολογητικών που πιστοποιήσουν την ταυτότητα του Πελάτη, ισχύουν τόσο για νέους όσο και για υφιστάμενους Πελάτες της Τράπεζας, στα πλαίσια της επικαιροποίησης των στοιχείων Πελατών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Προκειμένου να ξεπεραστούν οι οποιεσδήποτε ασάφειες που αφορούν στην υποβολή των δικαιολογητικών για τα εν αποστρατεία στελέχη, παραθέτουμε αυτά όπως παρακάτω:

 
• ΦΕΚ Αποστρατείας (όχι εγκύκλιος)
• Πρόσφατο αποδεικτικό μηνιαίας σύνταξης (ευρίσκεται στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους)
• Ταυτότητα
• Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από αρμόδια Δημόσια Αρχή ως προς το γνήσιο της υπογραφής (ΕΛΑΣ ή ΚΕΠ)
• Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα (Φορ. έτους 2015)
• Πρόσφατος λογαριασμός σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας (να αναγράφεται ο αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση κατοικίας)
• Πρόσφατος λογαριασμός κοινής ωφελείας (για την πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας εάν είναι διαφορετική από αυτή που αναγράφεται στο λογαριασμό σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας)
Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.
 
Υπτγος Δημήτριος Μπουζέλος
ΔΒ'Κ/ΓΕΣ