Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ταυτοποιήθηκαν δυο σοροί – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τρίτο πιλότο

Δυστυχώς πρόκειται για τον γιο του Ταξχου ε.α. Πανανά Παναγιώτη, μέλους του Παραρτήματός μας. 

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε ψυχική δύναμη στις δύσκολες αυτές ώρες. 



Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια. Ημέρα και ώρα θα σας γνωστοποιηθούν μόλις ενημερωθούμε. 

Για το Τοπικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σχης ε.α. Κων/νος Οικονόμου



Τραγική κατάληξη είχε ησυντριβή του ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού στο νησίΚίναρος. Μέχρι στιγμής οι έρευνες των σωστικών συνεργείων προχώρησαν στην ταυτοποίηση των σορών των δύο μελών του πληρώματος.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. Πραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.

Όσο περνούν οι ώρες λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός καιο τρίτος χειριστήςτου ελικοπτέρου AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού, συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν σε απόκρυμνη περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου (ανατολικά Αμοργού-δυτικά Λέρου-Καλύμνου).

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση τακτικού παίγνιου, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το ελικόπτερο πριν από την εξαφάνισή του απο τα ραντάρ για τυχόν πρόβλημα. Δεν ακούστηκε τίποτε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι είναι συνεχής η παρακολούθηση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού από τα πλοία, ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ φυσιολογικές (νοτιοδυτικός άνεμος 5-6 μποφόρ ύψος κύματος 1,5 μέτρα) και επισήμανε ότι τα ελικόπτερα αυτά έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.


Το ΑΒ-212 πετούσε σε ύψος 390 ποδιών όταν χάθηκε από τα ραντάρ και τα ονόματα των μελών του ελικοπτέρου για τους οποίους έχουν ενημερωθεί οι οικείοι τους είναι ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης κυβερνήτης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς συγκυβερνήτης και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου Ναυτίλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας εξήρε την εμπειρία του πληρώματος και μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ παρατήρησαν: «δεν μπορούμε να πούμε συλλυπητήρια γιατί δεν τους έχουμε βρει».

Στις συνεχιζόμενες έρευνες συμμετέχουν ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών, η 1η Μοίρα της ειδικής δύναμης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΕΕΔ), τμήμα αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς και τμήμα της ΕΜΑΚ.
....... Δείτε το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται