Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Νέος τρόπος υπολογισμού σύνταξης για 120.000 ασφαλισμένους

Την αναδρομική ισχύ των προβλέψεων του νόμου Λοβέρδου- Κουτρουμάνη (Ν. 3863/2010) για την αλλαγή του τρόπου συνταξιοδότησης, προβλέπει εγκύκλιος τουυπουργείου Εργασίας.
Ο νέος, μεικτός τρόπος υπολογισμού των συντάξεων ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που είτε θεμελίωσαν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά (ανεξάρτητα από το πότε θα υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης) είτε θεμελίωσαν δικαίωμα έως το τέλος του 2014, υπέβαλαν όμως αίτηση από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η καθιέρωση βασικής σύνταξης 360 ευρώ η οποία θα συμπληρώνεται από την αναλογική σύνταξη βάσει των εισφορών του ασφαλισμένου, θα αφορά όχι μόνο όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου του 2015, αλλά και όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όπως εκτιμάται, θα υπάρξει μείωση συντάξεων...... Περισσότερα

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ολόκληρο το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Στη βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, θα αρχίσει αύριο το πρωί, με τη διαδικασία του επείγοντος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο να έχει ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα από την Ολομέλεια......... Περισσότερα

Εκδήλωση της Ε.Α.Α.Σ. για την Εθνική Επέτειο της "28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940"

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώθηκε από το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. και έλαβε χώρα  στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού  Μουσείου την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015. Για φωτογραφίες πατήστε εδώ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή Παραρτήματος Ναυπλίου, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Το παράρτημά μας, στις εκδηλώσεις για τον  εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου εκπροσώπησε σύσσωμο το Συμβούλιο, ενώ παρέστησαν και πολλά από τα μέλη μας. Στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος του παραρτήματος.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον  εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2015:

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία και εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου.

Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης (έναντι Π.Υ.)

Ώρα 11:30: Παρέλαση στον προ του ηρώου, χώρο ( Λεωφ. 25ης Μαρτίου).

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή Παραρτήματος Ναυπλίου στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγ. Δημητρίου

Από το παράρτημά μας, τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του προστάτη του Στρατοπέδου του ΚΕΜΧ Αγ. Δημητρίου, την Κυριακή 25 Οκτ. και την Δευτέρα 26 Οκτ. 2015 παρακολούθησαν αρκετά από τα μέλη μας, ενώ το Δ.Σ. την 25/10/2015 εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, ο γραμματέας και μέλος του Συμβουλίου. 

Περισσότερα

Ευχές

Το ΔΣ και τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ναυπλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στις κες ΘΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΙΨΗ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΠΑΛΛΑΝΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και στους κ. ΒΑΡΔΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΔΑΡΛΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΠΑΦΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΠΛΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΣΚΟΤΑΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ για την ονομαστική τους εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή. Επίσης ευχές και σε όλους όσους έχουν εορτάζοντες αυτή την ημέρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! 

Αναπόφευκτο το «κούρεμα» των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ

Αναπόφευκτο παραμένει το «κούρεμα» των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, ενώ δεύτερες σκέψεις επικρατούν στην κυβέρνηση για τη διατήρηση των επικουρικών συντάξεων, όπως και για την αυτόνομη λειτουργία του ΟΓΑ, εκτός του υπερταμείου ΙΚΑ. 

Το τελικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των δανειστών και αναμένεται να οριστικοποιηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός της εβδομάδας, μετά την οριστικοποίηση των μετρήσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων που αποφέρουν διάφορα σενάρια μέτρων.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση με τα μέτρα φιλοδοξεί να εξοικονομήσει 1,8 δισ. ευρώ επικεντρώνοντας για την επίτευξη του στόχου στις μειώσεις των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, όπως και στον επανυπολογισμό του συνόλου των συντάξεων με νέα κλιμακωτά ποσοστά αναπλήρωσης, τα οποία θα είναι υψηλότερα (π.χ., 75%) για όσους λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ και θα μειώνονται σταδιακά στο 65% ή και στο 55% για όσους λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις. 


Πάντως οι εκτιμήσεις όσων ασχολούνται με το Ασφαλιστικό αναφέρουν ότι για να επιτευχθούν οι μειώσεις στη συνταξιοδοτική δαπάνη που προσδοκά η κυβέρνηση θα πρέπει οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ να περικοπούν......... Περισσότερα

Έρχεται αύξηση της στρατιωτικής θητείας;

Σκέψεις για αύξηση της στρατιωτικής θητείας περίπου κατά δυο μήνες για όσους καταταγούν άμεσα γίνονται στο Υπουργείο Άμυνας. Με το νέο σχεδιασμό, δεν αποκλείεται να επιτραπεί η εθελοντική στράτευση και στις γυναίκες. Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων, προκύπτουν από την ενημέρωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αρχηγός ΓΕΣ τόνισε ότι πολλοί νέοι Έλληνες επιθυμούν να διακόψουν τις αναβολές τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και να καταταγούν, αλλά ο Στρατός αδυνατεί να τους δεχτεί. Αναφερόμενος στις μεγάλες δυσκολίες που περνά αυτή την περίοδο ο Στρατός Ξηράς, είπε χαρακτηριστικά ότι το Σώμα οφείλει τη μαχητική ικανότητά του στα μέλη και στελέχη του που «έχουν σηκώσει τα μανίκια και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες».

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δυσκολίες στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχαν ούτε καν στολές για να δοθούν στους νεοσυλλέκτους.

Ο αρχηγός ΓΕΣ επέμεινε ότι έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ξεκινήσει η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε πως «ο επόμενος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγών» στις Ε.Δ. και είπε ότι κάποια πρώτα βήματα, όπως σύμπτυξη στρατιωτικών μονάδων, θα γίνουν έως το επόμενο καλοκαίρι. Στο ίδιο πλαίσιο, παρατήρησε ο αντιστράτηγος Τελλίδης υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των ηγεσιών των τριών γενικών επιτελείων για μικρή αύξηση της θητείας. Επιπλέον, αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι στο υπουργείο Αμύνης γίνονται σκέψεις να θεσπιστεί η εθελοντική κατάταξη των γυναικών, περιορίστηκε να πει ότι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να καλύψουν κάποιες θέσεις. Επισήμανε, ακόμα,.... Περισσότερα 

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμή του Αγ. Δημητρίου στο ΚΕΜΧ

Γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι ο Διοικητής του ΚΕΜΧ μας προσκαλεί στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του προστάτη του Στρατοπέδου Αγ. Δημητρίου στο ΚΕΜΧ. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή 25 Οκτ. και ώρα 18:00 και την Δευτέρα 26 Οκτ. και ώρα 08:00.  

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

To... χωρίς σχέδιο αλλά και χωρίς πλαίσιο στον τρόπο αντιμετώπισης του αυτοκινήτου και της χρήσης του συνεχίζεται με... αμείωτη ένταση. Έτσι λοιπόν, μετά την επιπλέον φοροκαταιγίδα των τελευταίων ημερών (με ΕΝΦΙΑ κ.ά.), ήρθαν να προστεθούν και οι σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη και να προσθέσουν ένα ακόμη βάρος στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Αυτοκίνητα με χαμηλό CO2 αλλά υψηλή τιμή θα επιβαρυνθούν με υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας.
Σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90.1 ο κ. Αλεξιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε. Τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν. Είχαμε δύο επιλογές. Να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών........... Περισσότερα

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Καθηκόντων Υπαρχηγού Στόλου

Για τους φίλους του ΠΝ

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, εντός του Αρματαγωγού ΣΑΜΟΣ, η τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Καθηκόντων Υπαρχηγού Στόλου, από τον Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ στον Υποναύαρχο Ιωάννη Κορακάκη ΠΝ.
 Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης ΠΝ και τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου......... Περισσότερα

Έκτακτες Κρίσεις Πλοιάρχων ΠΝ Έτους 2015

Για τους φίλους του ΠΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων του Πολεμικού Ναυτικού, με την απόφαση υπ’ αριθμ. 7 από 20-10-2015, της 7ης συνεδρίασής του:
α. Προήγαγε στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων τους:

(1) Πλοίαρχο Γεώργιο Τσόγκα ΠΝ
(2) Πλοίαρχο Γεώργιο Αγραφιώτη ΠΝ
(3) Πλοίαρχο (Μ) Χαρίλαο Παπαδημητρίου ΠΝ

β. Έκρινε «Διατηρητέο στον αυτό βαθμό», τον Πλοίαρχο Δημήτριο Σαταράκη ΠΝ. 

(Πηγή: kranos.gr)

Εκδήλωση Μνήμης για τους άταφους Ήρωες του Έπους του 1940

Για όσους μπορούν και επιθυμούν να παρευρεθούν.

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ  ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940
 
Σας καλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σούρλα:
«Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940»,  Αφιέρωμα στην Ερμιόνη Μπρίγκου «Μάνα των πεσόντων».
 
   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2 & Βασιλίσσης Σοφίας, Σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός).
 Πρόκειται για  ένα βιβλίο  ιστορικού, εθνικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου. Με το βιβλίο αυτό, όπως και με το προ οκταετίας εκδοθέν «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν», συνεχίζεται η προσπάθεια:
- Να γίνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό, ότι οι 7976 πεσόντες στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου κατά το Έπος 1940 -41, παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι, σε ομαδικούς τάφους. 
- Να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να συμβάλλουν όλοι στην αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής, θρησκευτικής και εθιμικής εκκρεμότητας
- Να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις των ελληνικών αρχών προς την αλβανική πλευρά για να υλοποιηθεί η Συμφωνία που υπεγράφη προ εξαετίας για την περισυλλογή των οστών και την απόθεση στα δύο Στρατιωτικά Κοιμητήρια στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες.
 
    Το Β’ μέρος του βιβλίου αφιερώνεται στην Ερμιόνη Μπρίγκου, στην κυρά της Χιμάρας, την «Μάνα των Πεσόντων»,  η οποία έχει στην αυλή της έξι τάφους πεσόντων και η οικογένεια της υπέστη διωγμούς και βασανιστήρια, γιατί δεν αποκάλυπτε το «μυστικό» τους, στις αλβανικές αρχές. 
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:......... Περισσότερα

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Εγκαίνια Υποκαταστήματος Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών στο ΕΚΕΜΣ

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, εγκαινίασε το Υποκατάστημα Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών που ευρίσκεται στο στρατόπεδο «ΣΑΚΕΤΤΑ Β΄», εντός του Ειδικού Κέντρου Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ), στον Βύρωνα Αττικής...... Περισσότερα

Εφαρμογή αποφάσεων ΣτΕ από το ΥΠΕΘΑ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)

Κάλλιο αργά (τώρα που το θυμήθηκαν) παρά ποτέ

2 βουλευτές της ΝΔ (Κεφαλογιάννης Αχιλλέα Ιωάννης, Τασούλας Αναστασίου Κωνσταντίνος) κατέθεσαν ερώτηση για την εφαρμογή αποφάσεων ΣτΕ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

Ανακοίνωση του Συνονιστικού των 3 ΕΑΑ για τη συνάντηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
Ν. Π. Δ. Δ.
 
21-10-2015   
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ. 10/15
 
1.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ.Π.Καμμένο. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος επιτελείς του ΥΠΕΘΑ και το Προεδρείο της Π.Ο.Α.Σ.Α. κατόπιν προσκλήσεως του κυρίου Υπουργού.
2.-Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική σε κλίμα κατανόησης και ετέθησαν λεπτομερώς όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους , με κυρίαρχο το Οικονομικό-Ασφαλιστικό και τις πιθανές μειώσεις στις συντάξεις. Ο κύριος Υπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα στελέχη των Ε.Δ. και τους αποστράτους και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις..
3.-Τα θέματα που εξετάσθηκαν , τέθηκαν με τα έγγραφα του  Συντονιστικού Συμβουλίου με αριθ.πρωτ 359/24-09-15, 376/14-10-15 ,  392/21-10-15 και κατά την σημερινή συζήτηση.   
4.-Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι θέσεις του κ.ΥΕΘΑ περιγράφονται κατωτέρω:
α.-Συντάξεις , νέο ασφαλιστικό    
Ο κ.ΥΕΘΑ διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοσθεί η απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ υπ.αριθ.2192/2014 και ο ίδιος έχει ήδη προωθήσει νομοθετική ρύθμιση στο Υπουργείο Οικονομικών για ανάλογη διόρθωση του Ν.4307/14. Επίσης προωθεί ενέργειες ώστε οι απόστρατοι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις και έχουν τις μικρότερες συντάξεις στο Δημόσιο , να μην υποστούν περαιτέρω μειώσεις με τις επερχόμενες ρυθμίσεις. Ο κ.ΥΕΘΑ  γνωρίζει και αναγνωρίζει την συμβολή των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. στην ασφάλεια και την σταθερότητα της Χώρας , όπως και τις ειδικές συνθήκες εργασίας τους , που είναι και ο λόγος που έχουν ενταχθεί στα ειδικά μισθολόγια , τα οποία δεν πρέπει να καταργηθούν. Το ίδιο ισχύει και για τους αποστράτους  
Προωθείται πρόταση για εξαίρεση των Μερισμάτων , ΕΚΟΕΜ και των επιδομάτων κινδύνου από την προσμέτρηση των συντάξεων. 
Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξουν έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ε.Δ. και από την Ελληνική Πολεμική Βιομηχανία , μέρος των οποίων θα χρηματοδοτήσει τις ανάγκες που θα προκύψουν.
Ο κ.ΥΕΘΑ επέτυχε να μην νομοθετηθεί το όριο ηλικίας των 58 ετών για συνταξιοδότηση των στελεχών των Ε.Δ.
β.-Μετοχικά Ταμεία
Το ΥΠΕΘΑ έχει στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών επεξεργασμένη πρόταση Νομοθετικής Πρωτοβουλίας , με την οποία προτείνεται η άμεση απεμπλοκή των  τριών Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών αυτών από τις διατάξεις θέματος αρμοδιότητος Υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το ΥΠΕΘΑ θα προωθήσει επίσης πρόταση για εξαίρεση........ Περισσότερα

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Καμμένος-Απόστρατοι η "πρώτη επαφή" και ο τρόμος των νέων περικοπών!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Η “πρώτη επαφή” του Πάνου Καμμένου με με εκπροσώπους του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων έγινε σε καλό κλίμα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο φόβος νέων περικοπών στις συντάξεις είναι υπαρκτός και όσες καθησυχαστικές δηλώσεις κι αν ακούσουν .

Το συντονιστικό όργανο πριν μερικές μέρες με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών,Εθνικής Άμυνας,Εργασίας και Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τον ΑΝΥΕΘΑ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ,εξέθεσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΕΔ.

Η επιστολή είναι το τελευταίο “καμπανάκι” προς τη κυβέρνηση. Και οι πληροφορίες λένε ότι όλο και περισσότεροι απόστρατοι κι εν ενεργεια που ασχολούνται με τα “κοινά” ........ Περισσότερα

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού ΑΣΔΕΝ

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητού της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, από τον Αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη στον Αντιστράτηγο Ανδρέα Ηλιόπουλο, στην έδρα του Σχηματισμού στον Καρέα Αττικής.
Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης..... Περισσότερα

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού ΣΕΘΑ

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού ΣΕΘΑ, από τον  Αντιστράτηγο Δημήτριο Θωμαΐδη στον Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ..... Περισσότερα

142.000 παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς συνέλαβε τον Σεπτέμβριο το Λιμενικό

Σχεδόν 142.000 παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς ( μετανάστες και πρόσφυγες) συνέλαβε τον μήνα Σεπτέμβριο το Λιμενικό, σε 795 περιστατικά στο Αν Αιγαίο. Ενδιαφέρον όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία μηνός Σεπτεμβρίου 2015 που δόθηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγιναν και 79 συλλήψεις διακινητών και 189 κατασχέσεις σκαφών.

Αναλυτικά ο πίνακας με τα στατιστικά στοιχεία - στην πρώτη στήλη ειναι για την είσοδο και στην δεύτερη για την έξοδο:

ΑΡΙΘΜΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ
795
41
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
141.919
91
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ
79
18
ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ
ΣΚΑΦΗ
189
---
ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ
ΟΧΗΜΑΤΑ
03
08
ΠΛΑΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
---
70

Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 στην ιστοσελίδα του ΓΛΚ

Δείτε και τυπώστε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ του έτους 2015 που θα καταβληθεί στις 29/10/2015. Υπενθυμίζουμε ότι για να εισέλθετε στην εφαρμογή πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης (κωδικός πρόσβασης στο TAXISNET: Όνομα χρήστη/username - Κωδικός πρόσβασης/password). 

Ημέρα Εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του  Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. και του Παραρτήματος Ναυπλίου
 
Εύχονται Χρόνια Πολλά, με την ευκαιρία της ημέρας εορτασμού της μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Αγ. Αρτεμίου, στα προερχόμενα από την ΕΛ.ΑΣ και την τ. Χωροφυλακή  Μέλη της, αλλά και σε όλα τα Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία των Πολιτών.
Η 20η Οκτωβρίου  είναι η ημέρα που η Πολιτεία, μετά την ενοποίηση της Αστυνομίας Πόλεων και  της Χωροφυλακής και την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας κατόπιν εισήγησης της Θρησκευτικής Υπηρεσίας (Προεδρικό Διάταγμα 398/1987), έχει θεσπίσει  ως επίσημη εορτή της  ΕΛ.ΑΣ για να τιμήσει  την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία.
 

Είσαστε έτοιμοι για τη «λυπητερή»; - Ανέβηκαν στο Taxisnet τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Από το πρωί της Τετάρτης άρχισαν να αναρτώνται στο taxisnet των πρώτα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Έως το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται για το ποσόν που θα πρέπει να πληρώσουν, βάζοντας τον προσωπικό τους κωδικό στο taxisnet (www.gsis.gr) να επιλέξουν την εφαρμογή υποβολής Ε9.
Η διαδικασία ανάρτησης ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και όπως ενημερώνει το Taxis είναι σε εξέλιξη: «Σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου»
Στη συνέχεια θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή περιουσιολογίου, να επιλέξουν το έτος 2015 και να κάνουν κλικ στη συνέχεια στην επιλογή «εκτύπωση εκκαθαριστικού».
Στα «Στοιχεία Δόσεων» μπορούν να δούν ότι το ποσό που ΕΝΦΙΑ είναι κατανεμημένο σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Οκτωβρίου και την τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2016.

Περισσότεροι από 6 εκατ. ιδιοκτήτες θα κληθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πληρωμή του.

Η 1η δόση θα πρέπει να πληρωθεί σχεδόν αμέσως ως τις 30 Οκτωβρίου. Αν καθυστερήσει ο φορολογούμενος να πληρώσει έστω και μία ημέρα, θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις 0,73% για κάθε μήνα που θα περνάει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της κάθε δόσης.

Οι επόμενες τέσσερις δόσεις θα πληρωθούν αντίστοιχα στα τέλη των επόμενων μηνών, με την τελευταία να πρέπει να καταβληθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσης με ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν όσοι διατηρούν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

(Πηγή: argolikeseidhseis.gr)

Θρίλερ με την τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων

Στον αέρα βρίσκεται ακόμα η καταβολή της τρίτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων την οποία περιμένουν 635.000 δικαιούχοι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, αν μέχρι σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου δεν πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον λογαριασμό του ΟΓΑ -ο οποίος διαχειρίζεται την καταβολή των εν λόγω επιδομάτων- το ποσό 220 εκατ. ευρώ, τότε θα είναι δύσκολη έως και αδύνατη για "τεχνικούς λόγους" η απόδοσή του στους δικαιούχους μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι τα οικογενειακά επιδόματα πιθανόν θα καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα, όπου όμως ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων.

Συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου θα πρέπει το κράτος να καταβάλλει περίπου 750 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποδοθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του Δημοσίου.


Υπενθυμίζεται ότι κύκλοι του υπουργείου Εργασίας μέχρι και χθες εκτιμούσαν ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβάλλονταν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

(Πηγή:argolikeseidhseis.gr)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Θυμάστε την «Καλλιόπη» στο στρατό; Γιατί η μισητή αγγαρεία στις τουαλέτες οφείλει την ονομασία της στην πλατεία Ομονοίας της δεκαετίας του 1930

Ιούνιος 1930. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εγκαινιάζει τον σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου στην πλατεία Ομονοίας. Το έργο είχε αρχίσει λίγα χρόνια νωρίτερα και με την ολοκλήρωσή του έδωσε χαρά σε πολλούς Αθηναίους, που θα είχαν πλέον εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην καρδιά της πόλης. Μέχρι τότε η πλατεία ήταν γεμάτη λουλούδια, φοίνικες και ξύλινα παγκάκια.
Η νέα εικόνα της πλατείας ήταν κυκλική, πλησίαζε στα ευρωπαϊκά πρότυπα και είχε μαρμάρινα κιγκλιδώματα στις εισόδους προς τον υπόγειο σιδηρόδρομο. Όμως, η χρήση του υπόγειου σιδηρόδρομου στην Ομόνοια δημιούργησε την ανάγκη κατασκευής υπόγειου εξαερισμού στον σταθμό..
Γιατί η πλατεία Ομονοίας ονομάστηκε «τούρτα»....... Περισσότερα

ΠΟΕΣ: Παραμένουν όπως έχουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των στρατιωτικών

Την 17 Οκτωβρίου 2015 ψηφίστηκε από τους Έλληνες Βουλευτές και δημοσιεύτηκε σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο υπ΄ αριθμ. 4337/2015 (ΦΕΚ Α΄ 129/17-10-2015) νόμος με τίτλο: "Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομιικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", στις διατάξεις του οποίου, μεταξύ των άλλων, εμπεριέχονται και διατάξεις που αφορούν τα όρια συνταξιοδότησης των Ελλήνων στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.
Η Ομοσπονδία μας αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη, καθόσον από την αρχή είχε επισημάνει και καθησύχασε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία παρασύρθηκαν από δεκάδες ανακοινώσεις πανικού που είδαν το φως της δημοσιότητας από ισάριθμες, ακόμη και "φίλιες", ιστοσελίδες που προσπάθησαν να μεταφέρουν λάθος πληροφορία και να δημιουργήσουν κλίμα ανησυχίας.

Με την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του ανωτέρω ψηφισθέντος νόμου επαναφέρεται πλήρως το συνταξιοδοτικό καθεστώς των Ελλήνων στρατιωτικών όπως αυτό διαμορφώθηκε με το νόμο 3865/2010 και απαλείφθηκε και η διάταξη.......... Περισσότερα

Ασφαλιστικό: 15 ερωτήσεις - απαντήσεις για συντάξεις, Ταμεία, όρια ηλικίας

Ανατροπές για όλους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους, «κρύβει» η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που εσπευσμένα προωθεί η κυβέρνηση, για να... αποφύγει τη λήψη των μέτρων τα οποία προβλέπει το 3ο Μνημόνιο από την 1/1/2016 και τις περικοπές στις... χαμηλές συντάξεις.
Περικοπές, ωστόσο σύμφωνα με την Ημερησία, θα γίνουν και με το... νέο Ασφαλιστικό, όπως προκύπτει τόσο από το πόρισμα των «σοφών» όσο και από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλου.
Ο υπουργός, παραλαμβάνοντας το πόρισμα, παραδέχθηκε ότι από τη μεταρρύθμιση αυτή, η οποία θα περιλαμβάνει και τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων «υψηλών» συντάξεων, θα εξοικονομηθούν άμεσα 741,6 εκατ. ευρώ.
«Βάση» της μεταρρύθμισης (και του διαλόγου-εξπρές που θα γίνει έως τα μέσα Νοεμβρίου) θα είναι το νέο «μοντέλο» των συντάξεων το οποίο περιγράφει το συγκεκριμένο πόρισμα αποκρύπτοντας, όμως, όλα τα βασικά δεδομένα: Το ύψος των νέων εισφορών, τα ποσοστά αναπλήρωσης που θα δίνονται σε όσους συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2016, το ύψος της εθνικής σύνταξης, τον τρόπο και το εύρος της περικοπής των καταβαλλόμενων συντάξεων, το καθεστώς υπολογισμού των συντάξεων στη μεταβατική περίοδο που θα υπάρξει.
Οι σχετικές απαντήσεις θα δοθούν...... Περισσότερα

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ολόκληρο το πόρισμα ''φωτιά'' της Επιτροπής Σοφών για τις συντάξεις

Ριζικές αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης εισηγείται η Επιτροπή Σοφών. Χωρίς να προχωρά σε εξειδίκευση των μεγεθών προτείνει ενοποιήσεις ταμείων και νέο σύστημα για τον υπολογισμό των συντάξεων.
Με βάση την ελληνική πραγματικότητα, τρεις είναι οι κύριες κατευθύνσεις που μπορεί να επιτευχθεί αυτό: η πρώτη είναι η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής με την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, η δεύτερη είναι η επιβολή ασφαλιστικών εισφορών σε πρόσθετα εισοδήματα από εργασία που δεν υπάγονται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, και η τρίτη είναι η αύξηση των απασχολούμενων με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Παράλληλα, προβλέπεται η εφαρμογή ενιαίων κανόνων και ποσοστών αναπλήρωσης για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, με μεγάλους χαμένους τους ασφαλισμένους για πρώτη φορά, πριν από το 1993, που θα υποστούν σημαντικές μειώσεις συντάξεων.
Όσο για τους ήδη συνταξιούχους, η Επιτροπή τάσσεται κατά της επιβολής οριζόντων μειώσεων στις συντάξεις, αναφέρεται στη δυνατότητα επαν-υπολογισμού των παροχών, με βάση τους ενιαίους κανόνες εισφορών και παροχών που θα ισχύσουν για τους ασφαλισμένους, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο πως θα μπορούσε να ολοκληρωθεί κάτι τέτοιο.
Για την καταβολή της Εθνικής σύνταξης προτείνεται να καταβληθεί είτε σε όλους τους ασφαλισμένους, είτε με εισοδηματικά κριτήρια είτε............ Περισσότερα 

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΠΡΙΤΖ

Αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι....

Σας γνωρίζουμε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΡΙΤΖ κάθε Οκτώβριο ξεκινάει σειρά μαθημάτων εκμάθησης μπριτζ.
Το Ναύπλιο είναι μία από τις 55 πόλεις της Ελλάδος που διαθέτουν σωματείο – όμιλο Μπριτζ, με έδρα το κολυμβητήριο Ναυπλίου.
Το Μπριτζ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι, επίσημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως άθλημα, για όλες τις ηλικίες. Με το Μπριτζ διασκεδάζεις, αναπτύσσεις τη σκέψη σου και αποκτάς νέους φίλους.
Το Μπριτζ προτείνεται από τους ειδικούς για την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν για 2,5 περίπου ώρες. Το πρώτο μάθημα για τον όμιλο του Ναυπλίου θα γίνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17.30 στο κολυμβητήριο Ναυπλίου.
Υπεύθυνος των μαθημάτων του ομίλου Ναυπλίου είναι ο κύριος Δράσσας Τάσος, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε στο κινητό 6944 33 35 66, ζητώντας επιπρόσθετες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή.
Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για το Μπριτζ, καλώντας στα τηλέφωνα 210 74 80 400-2, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00-18:00 ή και να δείτε το learn.hellasbridge.org, απ’ όπου συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας λαμβάνετε με e-mail αυτόματο μήνυμα με  περισσότερες πληροφορίες. Αν συμπληρώσετε τη φόρμα με τα στοιχεία σας  η αρμόδια υπάλληλος της Ομοσπονδίας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΡΙΤΖ

http://www.hellasbridge.org/learn/

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Aνοικτη Επιστολή Συντονιστικού 3 ΕΑΑ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο και την επιστολή

Επίκειται νέο «χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΑΑΣ!

Αγαπητοί κ.κ. συνάδελφοι!

Αυτό που έφερε στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση δεν είναι απλά ένα πολυνομοσχέδιο, αλλά ένας οικονομικός Αρμαγεδώνας ...

Απ τα πολλά άρθρα - καταστροφή που περιέχει, την ΕΑΑΣ ενδιαφέρει το...
 άρθρο 10 με το οποίο "μεταφέρονται" τα χρήματα όλων των φορέων του Δημοσίου σε έναν κοινό λογαριασμό τον οποίο θα διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή η Τρόικα, δηλαδή ξεχάστε τα, κατά το ποσοστό που θα τα χρειαστεί η κυβέρνηση.

Με το άρθρο 10 προβλέπεται πλέον ένας λογαριασμός για όλα τα διαθέσιμα των δημοσίων φορέων. Το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι «προωθείται το επόμενο βήμα στην κοινή διαχείριση των διαθεσίμων της Γενικής Κυβέρνησης με τη θεσμοθέτηση του Ενιαίου Λογαριασμού Θησαυροφυλακίου, στον οποίο θα μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, υπό διακριτούς υπολογαριασμούς». Δηλαδή το δημόσιο θα κάνει "με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο" και μάλιστα το δικό μας.

Επειδή η περιουσία της ΕΑΑΣ είναι περιουσία ΟΛΩΝ των ε.α. Αξκών, σας αποστέλλω το παρόν προς ενημέρωση και κατά την κρίση σας ενέργειες.

Την προηγούμενη φορά με το αλήστου μνήμης PSI του Βενιζέλου κάποιοι συνάδελφοι τα έλεγαν πριν γίνει και εισέπραξαν την απάντηση "έχουν γνώσιν οι φύλακες". Απεδείχθη ότι ούτε γνώση είχαν οι τότε φύλακες, ούτε πρόλαβαν την υφαρπαγή της περιουσίας της ΕΑΑΣ. Και εάν τότε είχαν την δικαιολογία ότι δεν το περίμεναν, διότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα, σήμερα ως πιο υποψιασμένοι όλοι μας πρέπει να προστατεύσουμε ότι έχει απομείνει από την περιουσία μας. Πλέον κανείς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν γνώριζε. Οι καμπάνες χτυπάνε και μάλιστα εκκωφαντικά.

Οι δύσπιστοι μπορούν να δουν την αιτιολογική έκθεση του εν λόγω νομοσχεδίου "ιδίοις όμμασι". Επίσης μπορείτε να την βρείτε στο ιντερνετ εδώ:http://www.protothema.gr/files/1/2015/10/12/sxedio_nomou/aitiologiki.docx

ή το νομοσχέδιο προς διαβούλευση εδώ:http://www.protothema.gr/files/1/2015/10/12/sxedio_nomou/diabouleush%20.docx

Με εκτίμηση προς όλους σας
Γιώργος Χατζημαλλής
Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΙΓΑΙΟ: Η Καγκελαρία επιμένει να βάλει τη Τουρκία στο "παιχνίδι"! Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Με αρκετή καθυστέρηση η Αθήνα απαντά στις επίμονες “συστάσεις” της Γερμανίας για “κοινές περιπολίες” ελληνικών και τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ απάντησε σε δηλώσεις εκπροσώπου της Καγκελαρίας για την ανάγκη ύπαρξης «συντεταγμένης» κατάστασης στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο κ.Κούτρας επεσήμανε:


«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ότι χρόνια τώρα η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι της προσφυγικής κρίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη μιας «συντεταγμένης» ευρωπαϊκής δράσης όσον αφορά στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Μιας δράσης που θα συνίσταται, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της FRONTEX, στην αναθεώρηση του ανεφάρμοστου καθεστώτος του Δουβλίνο ΙΙ, στην ενίσχυση των χωρών διέλευσης και υποδοχής προσφύγων, στην εφαρμογή του Ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής αλλά και της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Ελλάδα, με τεράστιο κόστος, προστατεύει τα σύνορά της που είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Εξυπακούεται ότι η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συνεισφοράς σε αυτή την απαιτητική αποστολή είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και αναγκαία.
Η κρίση αυτή είναι προφανώς ένα φλέγον ευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο, πρόβλημα και σε ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση. Η μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα συνίσταται....... Περισσότερα

Πιθανό το να μην μπορούν να σηκώσουν ολόκληρο το μισθό από την τράπεζα μισθωτοί και συνταξιούχοι

 Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο πολυνομοσχέδιο άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι γίνεται συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια και όπου είναι δυνατό θα γίνονται βελτιώσεις. 


Τι είπε για τη χρήση πλαστικού χρήματος

Θα ξεκινήσει η σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, εφόσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις και μισθοί με την αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να γίνουν αναλήψεις ολόκληρου του μισθού ή της σύνταξης σε μετρητά και ένα τμήμα του να δαπανατάται με τη χρήση χρεωστικής κάρτας, τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Στόχος μας είναι δώσουμε κίνητρα και να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος, είπε ο κ. Αλεξιάδης. Ανέφερε πως θα δημιουργηθεί επιχειρηματικός λογαριασμός για τις επιχειρήσεις που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ταμεία με στόχο την αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος. Στις σκέψεις είναι και η σύνδεση της έναρξης επιχείρησης από το 2016 με την εγκατάσταση μηχανήματος κάρτας, διευκρινίζοντας ότι για συγκεκριμένους κλάδους θα είναι υποχρεωτικό.

Προανήγγειλε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας λέγοντας ότι.... Περισσότερα

Αυξήσεις στα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων - Στα 12€ η είσοδος στην Επίδαυρο και τις Μυκήνες

 Τις αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που έγιναν με βάση την προσέλευση των επισκεπτών ενέκριναν σήμερα, Τρίτη, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς είχε δηλώσει πως από τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων θα μπορούσε να καλυφθεί μέρος των ισοδύναμων για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το θέμα του εξορθολογισμού των τιμών, όπως χαρακτήρισαν τις αυξήσεις τα μέλη του ΚΑΣ, απασχόλησε την Επιτροπή Επεξεργασίας Τιμολογιακής Πολιτικής, η οποία απαρτίζεται μεταξύ άλλων, από την πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, Ασπασία Λούβη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μουσείων, Σουζάνα Χούλια - Καπελώνη.

Από τις αυξήσεις ξεχωρίζουν οι νέες τιμές στην Ακρόπολη Αθηνών, της οποίας το εισιτήριο είναι σήμερα 12 ευρώ το ολόκληρο και 6 ευρώ το μειωμένο (την ίδια τιμή έχει και το ενιαίο εισιτήριο που περιλαμβάνει μια σειρά μνημείων, όπως η Αρχαία και η Ρωμαϊκή Αγορά, το Ολυμπείο και η Βιβλιοθήκη του Αδριανού).

Με την αύξηση φτάνει τα 20 ευρώ (10 ευρώ μειωμένο). Στην τιμή αυτή θα ..... Περισσότερα

Ξεκινά με 85-88 λεπτά το λίτρο η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

«Πρεμιέρα» στην τιμή των 85-88 λεπτών το λίτρο αναμένεται να κάνει την Τετάρτη το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ακριβές σχέδιο διάθεσης, ούτε πώς θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης.

Ασαφής είναι ακόμα η διαδικασία που θα χορηγηθεί το επίδομα, ούτε έχει ξεκαθαριστεί αν θα περικοπεί στο 50% όπως προβλέπει το μνημόνιο ή θα καταργηθεί πλήρως ή αν θα γίνουν αλλαγές στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους. Μιλώντας με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εξετάζονται διάφορα σενάρια και αναμένεται η απόφαση να ληφθεί από την επόμενη εβδομάδα. 

Μεταξύ των σεναρίων είναι να διατηρηθεί ως έχει το επίδομα θέρμανσης αλλά το ποσό να μειωθεί κατά 50% από τα 35 λεπτά στα 17,5 λεπτά. Και έτσι οι δικαιούχοι θα αγοράσουν πετρέλαιο μεταξύ 67 και 70 λεπτά το λίτρο.

Επίσης, εξετάζεται το σενάριο να μη μειωθεί το ύψος της επιδότησης, αλλά να αλλάξουν τα κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, ώστε το συνολικό ποσό που θα διατεθεί να είναι μειωμένο κατά 50%. Έτσι μειώνονται οι δικαιούχοι σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η τιμή θα διαμορφωθεί μεταξύ 50 και 53 λεπτών το λίτρο.

Η εναλλακτική πρόταση, η οποία είναι παρόμοια με εκείνη των βενζινοπωλών, ...... Περισσότερα

Δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τα εισοδήματα από ενοίκια

Δεν θα αυξηθούν τελικά οι φορολογικοί συντελεστές για τα εισοδήματα από ενοίκια, ενώ δεν πρόκειται να φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια, καθώς οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έχει κατατεθεί στη Βουλή θα αποσυρθούν, όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης το βράδυ της Τρίτης.
Η απόσυρση της διάταξης για τους φορολογικούς συντελεστές (παράγραφος 5 του άρθρου 2) αναμένεται να γίνει την Τετάρτη. Ο κ. Αλεξιάδης ζήτησε να παγώσει η συζήτηση στις Επιτροπές, οι οποίες επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο, ως προς τις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 2 αφού προηγουμένως, κατά την ομιλία του, είχε προαναγγείλει αλλαγές, όπου απαιτηθούν, οι οποίες θα προκύψουν αφενός από την κοινοβουλευτική συζήτηση, αφετέρου από την συζήτηση που διεξάγεται με τα τεχνικά κλιμάκια στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ.Αλεξιάδης σημείωσε πως η ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα και είπε πως δεν γνωρίζει πως μπήκε η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο.

Ωστόσο η απόσυρση της ρύθμισης δημιουργεί “τρύπα” 200 εκατ. ευρώ.... Περισσότερα