Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Νέα «βόμβα» από ΥΠΟΙΚ για ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά στελεχών ΕΔ-ΣΑ

Αναβάλλεται μέχρι... νεωτέρας η δικαίωση
Στον «αέρα» φαίνεται πως είναι το νέο δόγμα του υπουργείου Οικονομικών για τους στρατιωτικούς. Από εκεί που με έναν νόμο, μια υπογραφή, μία απόφαση τα πάντα θα λύνονταν, το τελευταίο διάστημα με παρεμβάσεις του το... υπουργείο της πλατείας Συντάγματος βάζει απανωτά φρένα στη δικαίωση των στρατιωτικών.

Η αρχή έγινε με την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών στη δίκη του ΣτΕ για τα αναδρομικά, που ούτε λίγο ούτε πολύ έδινε τα εύσημα στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ελέω δημοσιονομικών αναγκών. Η συνέχεια έρχεται τώρα με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση για το Ασφαλιστικό ’90-’92. Στην απάντηση ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται πως οι μνημονιακές ρυθμίσεις, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν αλλάζουν και στην Ελλάδα όλοι ξέρουμε πως ουδέν είναι μονιμότερο του προσωρινού. Στην απάντησή του, λοιπόν, ο Δημήτρης Μάρδας αναφέρει επί λέξει πως «το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει το σύνολο των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών θεμάτων των ασφαλισμένων του Δημοσίου, προκειμένου να βελτιώσει τις χορηγούμενες σχετικές παροχές, σε συνδυασμό πάντα και με τη δημοσιονομική κατάσταση της χωράς. Εύλογο είναι ότι η προαναφερόμενη εξέταση θα έχει καθολικό χαρακτήρα, αποκλειόμενης τουλάχιστον για το αμέσως προσεχές διάστημα οποιασδήποτε αποσπασματικής αντιμετώπισης των θεμάτων αυτών».

Αν, λοιπόν, τα κακά μαντάτα είναι πως οι όποιες προεκλογικές υποσχέσεις μετατίθενται για το απροσδιόριστο μέλλον, τα ακόμα χειρότερα είναι πως το υπουργείο Οικονομικών τουλάχιστον δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πως οι στρατιωτικοί αποτελούν ειδική κατηγορία και καθώς φαίνεται από την ξεκάθαρη απάντησή του σκοπεύει να τους «τσουβαλιάσει» με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους του Δημοσίου.

Η «κλασική» ερώτηση
Η ερώτηση πάντως που έβγαλε το «λαβράκι» έχει και αυτή τη δική της ιστορία........ Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται