Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Σήμερα Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 θα διεξαχθεί, στο Αθλητικό Κέντρο Ανώμαλου Δρόμου «Σκαμνιές» Πηγής του Δήμου Πύλης, το Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου των Aνωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει όπως παρακάτω:
09:10΄
Πέρας Προσέλευσης Ομάδων
10:00΄
Πέρας Προσέλευσης Αντιπροσωπειών
10:15΄
Πέρας Προσέλευσης Προσκεκλημένων
10:25΄...

Πόσα θα πάρουν τα στελέχη Ε.Δ. - Σ.Α. και πότε (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ)

Στα 500 ευρώ «κλειδώνει» η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των στρατιωτικών - ένστολων σύμφωνα με τη διάταξη που αναμένεται να ενσωματωθεί τελικώς στο πολυνομοσχέδιο.
Δικαιούχοι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα είναι όσοι κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2014, είχαν τακτικές αποδοχές 1.500 ευρώ.

Στο νομοσχέδιο, ενσωματώνεται διάταξη η οποία προβλέπει ότι θα χορηγείται χαμηλότερη ενίσχυση (δηλαδή κάτω από 500 ευρώ)...

Παρουσία του Στρατηγού Φράγκου οι εκδηλώσεις μνήμης της ομογένειας της Νέας Υόρκης για την 25η Μαρτίου

Με δοξολογία στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Μανχάταν της Νέας Υόρκης ( 10,30 τοπική ώρα) και την καθιερωμένη παρέλαση στις 3 το μεσημέρι ( ώρα Νέας Υόρκης) κορυφώνονται σήμερα Κυριακή 30 Μαρτίου οι εκδηλώσεις της ομογένειας για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου. Στις εκδηλώσεις ξεχωριστός επίσημος προσκεκλημένος των ομογενειακών ιδρυμάτων της Νέας Υόρκης είναι ο  Στρατηγός ( ε.α), πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, κ. Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος παρουσίασε σε κατάμεστη αίθουσα της Αστόρια, την Παρασκευή 28 Μαρτίου, το βιβλίο του "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;" Στις 1η Απριλίου η ελληνική αποστολή θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκλήθηκε στην ελληνική αποστολή, η θερμή υποδοχή της ομογένειας. Ο Στρατηγός Φράγκος, ως ο κατ΄εξοχήν επίσημος προσκεκλημένος, σε τελετή που περιελάμβανε την έπαρση της αμερικανικής και της ελληνικής σημαίας...

Άδειες Πάσχα για τους στρατιωτικούς - Πως θα δοθούν

Λεφτά δεν πρόκειται να δώσουν στους στρατιωτικούς -εκτός από μια μειοψηφία που θα πάρει τα 500 ευρώ- τουλάχιστον να πάρουν άδεια για το Πάσχα.
Όπως διέρρευσε ανεπίσημα η εορταστική άδεια του Πάσχα που θα λάβουν τα στελέχη των ΕΔ από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα είναι σε 2 γκρουπ...

Αποζημίωση δικαιούνται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν παράνομα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αποζημίωση για ηθική βλάβη, τους μισθούς για όσο χρονικό διάστημα είχαν τεθεί σε αποστρατεία και όλα τα επιδόματα τα οποία θα ελάμβαναν εάν δεν είχε μεσολαβήσει η παράνομη αποστρατεία τους, δικαιούνται τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των οποίων η αποστρατεία κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την ίδια απόφασή του το ΣτΕ έκρινε ότι είναι παράνομη η από 10.3.2000 υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι οι ένστολοι...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΧV ΤΘΤ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - 2 ΒΙΝΤΕΟ)

Γιορτάστηκε, χθες, με κάθε επισημότητα η επέτειος της επαναστάσεως του 1821 κατά του Τουρκικού ζυγού που κράτησε σκλαβωμένο τον Ελληνισμό επί τετρακόσια χρόνια. Πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία στην Του Θεού Σοφίας αποστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου κκ Παντελεήμων και όλων των αρχών της πόλης. Στην συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης. Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση και ολοκληρώθηκε με την παρουσία των Στρατιωτικών τμημάτων της 25ης (ΧΧV ΤΘΤ) Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΒΙΝΤΕΟ 1: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΒΙΝΤΕΟ 2: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
(xanthitimes.gr)


Περισσότερα...

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΔΒ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Μαρ 2014 στο Στρατόπεδο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α' η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Σχολής Διαβιβάσεων (ΣΔΒ) από τον Υποστράτηγο Δημήτριο Κουτρουμάνη στον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Καμπούρη παρουσία του Διευθυντού Διαβιβάσεων του ΓΕΣ Υποστρατήγου Χατζηδήμα Ιωάννη. Τη τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συνδέσμου Αξκών Διαβιβάσεων, εα, εε Αξκοί, Υπξκοί παλαιοί στρατιώτες και φίλοι. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ


Περισσότερα...

Νέος Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ ο Υποστράτηγος Δημήτριος Μπίκος (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 26.03.2014, η τελετή Παράδοσης - Παραλαβής της 98 ΑΔΤΕ από τον Υποστράτηγο Δημήτριο Μήττα, στο νεοτοποθετηθέντα Διοικητή Υποστράτηγο Δημήτριο Μπίκο. Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Μπίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού και το 1984 επελέγη ως στέλεχος Ειδικών Δυνάμεων. Έχει φοιτήσει σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής Ελευθέρας Πτώσεως. Έχει υπηρετήσει στις περισσότερες Μοίρες Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών καθώς και ως επιτελής σε επιχειρησιακούς σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(radiolesvosnews.gr)


Περισσότερα...

Στο αρχείο καταγγελία για σκάνδαλο εν γνώσει Βενιζέλου

Οι αδιαφανείς διαδρομές του δημόσιου χρήματος, μέσα από δημόσια έργα, κάθε άλλο παρά σπάνιο φαινόμενο είναι. Ακόμη και την εποχή της κρίσης, από το 2010 και έπειτα, οι καταγγελίες για διασπάθιση των χρημάτων των φορολογουμένων δίνουν και παίρνουν. Μία απ' αυτές, η οποία τελικώς τέθηκε στο αρχείο, χωρίς η υπόθεση να διερευνηθεί επί της ουσίας και σε βάθος, είναι η καταγγελία του πρώην ανώτερου αξιωματικού του στρατού Ξενοφώντα Τζουρά για κατακερματισμό δαπάνης μεγαλύτερης του ενός εκατ. ευρώ για οχυρωματικά έργα στον Έβρο. Για την υπόθεση ήταν...





Περισσότερα...

ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ εναντίον της 31ης ΤΑΞΠΖ (ή Αλεξανδρούπολη εναντίον Φερών)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο δημοτικό στάδιο της Αλεξανδρούπολης "Φώτης Κοσμάς" οι στρατιωτικοί αγώνες ποδοσφαίρου, με τους νικητές των δύο αγώνων, να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στον τελικό που θα λάβει χώρα στο ίδιο στάδιο το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Μαρτίου 2014.
Τα σημερινά αποτελέσματα:

ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ- 7η ΤΑΞΠΖ 2-0
31η ΤΑΞΠΖ-23η ΤΘΤ    2-0...

Πουλί χτύπησε F - 4 Phantom - Αναγκαστική προσγείωση στην Καλαμάτα

Η φωτογραφία είναι από σύγκρουση πουλιού με αεροσκάφος Α-7 της 336 Μοίρας το 2010
Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν δυο πιλότοι F - 4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν το αεροσκάφος τους προσέκρουσε με πουλί ενώ εκτελούσε πτήση κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Η σύγκρουση προκάλεσε πρόβλημα στην πτήση του αεροσκάφους αλλά οι δύο χειριστές με ψυχραιμία ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες...