Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Ξεχείλισε» από αποστράτους αλλά και... οργή το κέντρο της Λάρισας

Μεγάλη σε όγκο και σε παλμό ήταν η συγκέντρωση αποστράτων αλλά και εν ενεργεία αξιωματικών το απόγευμα της Πέμπτης (30/05/2013) στη Λάρισα. Αν και η κινητοποίηση είχε περιφερειακό χαρακτήρα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ταξίδεψαν από πολλά μέρη της Ελλάδας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που έχει ισοπεδώσει οικονομικά τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Έτσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, πάνω από 10.000 απόστρατοι και εν ενεργεία ένστολοι έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση...... 


Περισσότερα

Φεύγει ένας μεγάλος «βραχνάς» για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Σε πορεία οριστικής ρύθμισης και εξόφλησης των οφειλών έναντι των προμηθευτών υγειονομικού υλικού και φαρμάκων εισήλθαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Το ζήτημα αυτό αποτελούσε τα τελευταία χρόνια, το κυριότερο πρόβλημα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων (401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας) καθώς και... του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Οι οφειλές αυτές δημιουργήθηκαν γιατί τα....



Περισσότερα

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! «Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε ότι:....



Περισσότερα

«Πλημμύρισε» Η Λάρισα Με Εν Ενεργεία Στρατιωτικούς Και Απόστρατους

Σίγουρα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν στη Λάρισα τα τελευταία χρόνια αυτή που πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Από νωρίς οι συγκεντρωμένοι που... ήρθαν από πολλές περιοχές την Ελλάδα είχαν κατακλύσει την πλατεία και είχαν υψώσει πανό και ελληνικές σημαίες, ενώ σποραδικά ακούγονταν συνθήματα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε σειρά χαιρετισμών τους οποίους εκφώνησαν.....



Περισσότερα

Στρατεύσιμοι από το ΚΕΜΧ καθάρισαν την παραλιακή οδό Ναυπλίου - Ν.Κίου

Στρατεύσιμοι από το Κέντρο Μηχανικού Ναυπλίου με πρωτοβουλία του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη(ΜΧ) Λεωνίδα Κακαβά συμμετείχαν στο καθαρισμό του παραλιακής οδού από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας έως την πόλη του Ναυπλίου. Στην συλλογή των απορριμμάτων βοήθησε και ο δήμος Ναυπλιέων με δικό του όχημα και υπαλλήλους του δήμου. Κάντε κλικ για φωτογραφίες.

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Ενεκρίθη ομοφώνως, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, δόθηκε το «πράσινο φως» για μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν...
σε ανταλλακτικά και την τεχνική υποστήριξη υφιστάμενων οπλικών συστημάτων.

Στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων θα υπάρξουν αλλαγές σε στρατιωτικές διοικήσεις, Ταξιαρχίες, Μοίρες υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα:....



Περισσότερα

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΒΟΜΒΑ ΖΙΑΖΙΑ: "Η Θράκη χάνεται, η Αθήνα κοιμάται" - Τι αποκάλυψε για τις συνέπειες των περικοπών στις ΕΔ

Μια ομιλία- βόμβα του πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά. Τα όσα έχει πει για τις επιπτώσεις των περικοπών στην Εθνική Άμυνα κανονικά θα πρέπει να προκαλέσουν συναγερμό στην κυβέρνηση.

Τα αγωνιώδη μηνύματα που καλούν στην πολιτική ηγεσία να αφυπνιστεί και να στρέψει την προσοχή της ειδικά τώρα ,μέσα στην οικονομική κρίση, στα εθνικά θέματα, πληθαίνουν. Και όταν μια φωνή όπως του πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά , φωνάζει “ξυπνήστε” προς τους πολιτικούς, δείχνοντας στον χάρτη τη Θράκη ,τότε δεν μπορείς παρά να ανησυχείς ! Εκτός βέβαια από τους πολιτικούς μας.

Ο στρατηγός Ζιαζιάς έκανε μία ομιλία σε ημερίδα της Σχολής Εθνικής Άμυνας για την οποία δεν έκανε “δημόσιες σχέσεις” ,ούτε την “μοίρασε” για να δημοσιευθεί. Η ομιλία τυπώθηκε στην τριμηνιαία ενημερωτική έκδοση του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας . Και τα όσα έχει πει ο πρώην Α/ΓΕΣ είναι άκρως ανησυχητικά.
...




Περισσότερα

Από τις τράπεζες θα πάρει η Εφορία τα στοιχεία των τόκων του 2012

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πάρει από τις τράπεζες τα στοιχεία για τα έσοδα των φορολογουμένων από τόκους το 2012, δήλωσε... ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Συνεπώς, οι πολίτες δεν θα χρειασθεί να χάσουν χρόνο και να ταλαιπωρηθούν, πηγαίνοντας στις τράπεζες για να πάρουν τα σχετικά στοιχεία. Για τις περιπτώσεις πολλών δικαιούχων σε ένα τραπεζικό λογαριασμό, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν ποιος θα δηλώσει τους τόκους.

Επίσης, για μία ακόμα αφορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
(lykavitos.gr)

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Χορηγείες-Βοηθήματα

Έχουν εκδοθεί από το ΜΤΣ και υπάρχουν στο γραφείο μας τα δικαιολογητικά για:
     1. Χορηγίες της Τράπεζας Πειραιώς
     2. Βοήθημα του Κληροδοτήματος "Χρήστου Μιχαήλ Γρυπάρη" (αφορά μόνο ΣΞ)
     3. Βοήθημα του Κληροδοτήματος "Μαριέττας χήρας Δημητρίου Δαμιανοπούλου" (αφορά μόνο ΣΞ)

 Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να περάσουν να ενημερωθούν για την ανακοίνωση και τα δικαιολογητικά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του γραφείου. 

Κων/νος Οικονόμου
Μέλος ΤΣ/ΕΑΑΣ Αργολίδας
    

"Να γιατί κόπηκαν τα οδοιπορικά των στρατιωτικών" - Ανάλυση που προκαλεί θύελλα

Του Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα
Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας

Ø      Ποσό 183 Εκατ ευρώ φαίνεται ότι δόθηκε στο ΜΤΣ από την Κυβέρνηση για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς μερισματούχους. Θα εξοφληθεί το ποσό από το ΜΤΣ; ΕΔΩ και ΕΔΩ



Ø      Ποσό 155 Εκατ ευρώ περίπου δεν εγγράφηκε στον Π/Υ του 2013 στην ομάδα 0700 (Αποζημίωση των μετακινήσεων και γενικά των παγίων ΗΕΕ) Άμεσο  αποτέλεσμα είναι να μην είναι εφικτή ακόμη έως και σήμερα η χορήγηση των μηνιαίων Ημερών Εκτός Έδρας, που....



Περισσότερα

Εγχειρίδιο των συνηθέστερων ερωτημάτων πολιτών και των αντιστοίχων απαντήσεων, σε θέματα φορολογίας εισοδήματος και όχι μόνο...

Κατεβάστε και διαβάστε το εγχειρίδιο εδώ (για να το κατεβάσετε να πατήσετε "Download" στο κάτω μέρος)

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πώς θα λάβετε τις βεβαιώσεις για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και τόκους καταθέσεων

Το σύστημα Taxis άνοιξε για να υποδεχτεί τις φορολογικές μας δηλώσεις αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει στα χέρια μας τις βεβαιώσεις αποδοχών.
Κάποια ασφαλιστικά ταμεία θα στείλουν βεβαιώσεις μέσω ταχυδρομείου ενώ για κάποια άλλα θα πρέπει να... επισκεφτούμε την ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Ο ιδιωτικός τομέας περιμένει εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για να εκδώσει βεβαιώσεις ενώ για τις τράπεζες δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα στείλουν «χαρτιά» για τους τόκους καταθέσεων.....



Περισσότερα

Oδηγίες για τη συμπλήρωση της φετινής φορολογικής δήλωσης Οικονομικού Έτους 2013 (ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ.)

Κατεβάστε και διαβάστε τις Οδηγίες εδώ (για να τις κατεβάσετε να πατήσετε "Download" στο κάτω μέρος)

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

54% οι μειώσεις στους στρατιωτικούς "πρωταθλητές" στις περικοπές

Γράφει ο Βασίλειος Γκαβαρδίνας Ανθλγος (ΑΠΖ)
Aφορμή για αυτό το άρθρο μου στάθηκε το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας ενός συναδέλφου εξ’αιτίας οικονομικών προβλημάτων. Είναι ένα τυχαίο περιστατικό; Έχει βαθύτερες προεκτάσεις;

    Κάποιοι θα πουν ότι χτύπησε και την οικογένεια των στρατιωτικών η πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ελληνική κοινωνία. Ως γνωστό είναι εκατοντάδες οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας λόγω της ανεργίας ή της απόγνωσης από το κλείσιμο προσωπικών επιχειρήσεων ή απλήρωτων δανείων κλπ. Όμως είναι λογικό ένας....



Περισσότερα

Δεύτερο ηχηρό όχι στην ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων - Έμπλεξε η κυβέρνηση

Μετά τους απόστρατους της Αεροπορίας και αυτοί του Πολεμικού Ναυτικού λένε ηχηρό όχι στην κυβερνητική επιθυμία συνένωσης όλων των Μετοχικών σ΄ ένα. Το μόνο που κερδίζει απ΄ αυτό το σχέδιο είναι το ΜΤΣ αλλά και όσοι πιθανόν να ανησυχούν για τις έρευνες που γίνονται σχετικά με την υπόθεση....


Περισσότερα

Στρατιωτικοί προς Παναγιωτόπουλο: "Γνωρίζετε πόσα είναι τα οφειλόμενα που λέτε ότι θα δώσετε";

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του επαναλαμβάνει ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει τις θυσίες των στρατιωτικών και όταν οι συνθήκες του επιτρέψουν θα τους αποδώσει τα οφειλομενα. 
Το ερώτημα που του θέτουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί ,μέσω του ΣΥΣΜΕΔ, είναι μάλλον εύλογο. Ελπίζουμε σε απάντηση κι όχι σε 10ήμερα φυλάκιση.

Ρωτά λοιπόν με έγγραφό του ο ΣΥΣΜΕΔ:.....



Περισσότερα

Ποιοι και πότε θα πάρουν το επίδομα τέκνων

«Ξεπαγώνει» η καταβολή των επιδομάτων για τα παιδιά σε 650.000 γονείς αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από το εισόδημα και τον αριθμό των τέκνων, ενώ συνολικά θα διατεθούν 950 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ετήσια ενίσχυση φτάνει τα 480 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί, ενώ το καταβαλλόμενο ποσό αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων. Για παράδειγμα, οικογένεια με
τρία παιδιά και χαμηλό εισόδημα θα πάρει ετήσια οικονομική ενίσχυση έως και 2.900 ευρώ (δίνεται επίδομα τέκνων και ένα εφάπαξ ποσό ως επίδομα τριτέκνων).....


Περισσότερα

«ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ» Ενημέρωση Μελών μας - Μερισματούχων του ΜΤΣ, για την διαδικασία εξυγίανσης του ΜΤΣ

Μια ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη άποψη του Λγου (Ο) Ηλία Νατσιούλα (Πρόεδρος ΕΣΠΕΘ).....


Περισσότερα

Προσφορά προς τα μέλη μας και χρήσιμες οδηγίες για συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Ο λογιστής-φοροτεχνικός κ. Κων/νος Τσώνος μας ενημερώνει για τη συμπλήρωση και υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων (Ενημέρωση 3)....


Περισσότερα

Ληξιπρόθεσμα ΜΤΣ - Νέα Ανακοίνωση 24-05-2013 - Αιτήσεις από 1 Σεπ 2010 έως 31 Δεκ 2012

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα τέκνα των στελεχών που έχουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το ΜΤΣ, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση τους μήνες Σεπτέμβριο του έτους 2010 έως και Δεκέμβριο του έτους 2012, τα παρακάτω:...........


Περισσότερα

Καράμπελας στο parapolitika.gr: Η εξυγίανση του ΜΤΣ ολοκληρώθηκε

Η εξυγίανση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού έχει ολοκληρωθεί. Τώρα προχωρούμε στη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων» τόνισε με αποκλειστική του δήλωση στην ιστοσελίδα μας πριν λίγη ώρα ο αρμόδιος υφυπουργός... Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α. Παναγιώτης Καράμπελας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας.

Πρόσθεσε μάλιστα ο ίδιος: «Με τα 183 εκατ. ευρώ που υπόγραψε η κυβέρνηση και πήραμε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε μερισματούχους, καθώς και τα άλλα 158 εκ. ευρώ,...



Περισσότερα

Τροποποίηση ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Υπουργείο Οικονομικών, υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Κωνσταντίνο, η τροποποίηση της ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ και έτσι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη καταβολή των οφειλομένων ΒΟΕΑ από 01 Σεπ 2010 και εντεύθεν......


Δελτίο Τύπου

Βοηθήματα Θανάτου από Σεπ 2010 έως και Δεκ 2012

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στις ορφανικές οικογένειες των θανόντων μερισματούχων του, οι οποίες έχουν υποβάλλει στο Ταμείο τη σχετική αίτησή τους για την παροχή του Βοηθήματος Θανάτου από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2010 μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2012, τα παρακάτω:....


Περισσότερα

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η προσφυγή των 7

Της Έρρικας Βαλλιάνου
«Ξεσπάθωσαν» συνταξιούχοι στρατιωτικοί και ζητούν μόνον Έλληνες το γένος και την ιθαγένεια να γίνονται δεκτοί στις στρατιωτικές σχολές.
Ένας ταξίαρχος, ένας συνταγματάρχης, ένας σμήναρχος, ένας ανθυπολοχαγός, ένας πλωτάρχης, ένας αξιωματικός, αλλά μαζί τους και ένας πολίτης, προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν... να κηρυχθούν παράνομες και αντισυνταγματικές οι αποφάσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης το 2011, με τις οποίες επιτρέπεται η εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές υποψηφίων, οι οποίοι έχουν μεν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά δεν είναι Έλληνες το γένος.

Οι στρατιωτικοί επικαλούνται ότι παραβιάζονται....



Περισσότερα

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αεροπόροι εναντίον ΥΕΘΑ - "Μην τολμήσετε ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων"

Η Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στην φημολογούμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων, την οποία όπως όλα δείχνουν προωθεί η κυβέρνηση.
Επικαλούμενοι έγγραφα του ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα η ΕΑΑ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

“Ενημερώνουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας....



Περισσότερα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τέλος Μαϊου οι Ετήσιες Βεβαιώσεις για φορολογική χρήση ΜΤΣ & ΕΚΟΕΜΣ



Το ΜΤΣ ανακοινώνει στους μερισματούχους του, ότι οι Ετήσιες Βεβαιώσεις για φορολογική χρήση ΜΤΣ & ΕΚΟΕΜΣ, του οικονομικού έτους 2013 θα αποσταλούν στους δικαιούχους στα τέλη Μαϊου του τρέχοντος έτους.
 
 

"Απέναντι" ο πρώην και ο νυν Α/ΓΕΝ - Χρηστίδης εναντίον Αποστολάκη - ΒΙΝΤΕΟ οι συνεντεύξεις

Ο Χρηστίδης ο πρώην Α/ΓΕΝ ανησυχεί και εξηγεί του λόγους. Ο νυν Α/ΓΕΝ μας προέτρεψε κλείνοντας την συνέντευξή του στην εκπομπή "Νέοι Φάκελλοι" να "κοιμόμαστε ήσυχοι". Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η διαφορά μεταξύ εν ενεργεία και απόστρατου. Αλλά το επιχείρημα δεν ευσταθεί γιατί ο Χρηστίδης τα είχε πει και όταν ήταν εν ενεργεία ,στην συνέντευξή του στη Real News.

Είναι βέβαιο ότι ο ναύαρχος Αποστολάκης βρέθηκε σε δυσάρεστη θέση χθες .

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ - ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο Α/ΓΕΝ Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
.....




Περισσότερα

Χιλιάδες οι εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους, αγγίζουν τις 30.000

Αδυναμία στην εκτέλεση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που έχει εκδώσει δηλώνει στην παρούσα φάση το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού.
Την ίδια ώρα είναι χιλιάδες οι εφέσεις και αγωγές που έχουν ασκηθεί από στρατιωτικούς συνταξιούχους και εκκρεμεί η εκδίκασή τους. Αποκαλυπτικό είναι έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο... διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρει ότι οι εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους για την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους άγγιξαν τις 30.000.

Όπως ειδικότερα εξηγεί ο κ. Ρουπακιώτης,....



Περισσότερα

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ευχές

Τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Αργολίδας εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στις κ. Κουτσουμάνη Ελένη, Καλπάκα Ελένη, στους κ. Πατσατζή Κων/νο, Πηλιαφά Κων/νο, Αποστολακόπουλο Κων/νο, Κατράδη Κων/νο, Τζανετόπουλο Κων/νο, Οικονόμου Κων/νο καθώς και στους κ. Τριανταφύλλου Κων/νο & Παπαδόπουλο Κων/νο για την ονομαστική τους εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή.











Ταβέρνα 18/05/2013

  Το Σάββατο 18 Μαΐου έγινε σε ταβέρνα της περιοχής Ναυπλίου η πρώτη -μετά από χρόνια- συνεστίαση των μελών του Παραρτήματός μας με τις οικογένειές τους. Παρευρεθήκαμε 63 άτομα, είδαμε φίλους, συναδέλφους με τους οποίους είχαμε αρκετό καιρό να βρεθούμε, φάγαμε, ήπιαμε, μιλήσαμε, γελάσαμε, χορέψαμε και γενικά περάσαμε πολύ ωραία ξεχνώντας για λίγες ώρες τα προβλήματά μας. Χωρίσαμε δε, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την 7 Ιουλίου στην μονοήμερη εκδρομή που θα οργανωθεί. 

Τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος και ιδιαίτερα οι Νταλιάνης Πέτρος, Πανουσάκης Σταμάτιος & Οικονόμου Κων/νος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους παρευρέθηκαν, αλλά και όλους εκείνους που είχαν να πουν ενθαρρυντικά λόγια για τις προσπάθειές μας.    




Ανησυχία ναυάρχων και "κρυμμένα μυστικά" των πολιτικών για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πρέπει οι πολίτες να μάθουν όλη την αλήθεια για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ; Το ερώτημα έχει τεθεί πολλές φορές και πάντα επικρατεί η άποψη ότι καλό θα είναι να μην γίνεται δημόσια αυτή η συζήτηση ,για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι κι αλλιώς σε γενικές γραμμές οι Έλληνες πολίτες έχουν συναίσθηση των γεγονότων ,πολλές φορές καλύτερη και από τους δήθεν ειδήμονες πολιτικούς ή δημοσιογράφους. Και οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι πολλά από τα χρήματα που έδωσαν από το υστέρημά τους....


Περισσότερα

Νέος πρόεδρος στον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας - Ποιος διαδέχεται τον Νίκο Αλικάκο

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αλλάζει ηγεσία και όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια για “κόμμα στρατιωτικών” θα εκφραστεί μέσα από την “αναγέννησή” του ΣΕΕ, ξεκινώντας από την αλλαγή του προέδρου. Εκτός αν οι “θεσμικοί” απόστρατοι θεωρήσουν ότι “χωράει” κι άλλο κόμμα στρατιωτικών.
Ο Νίκος Αλικάκος δεν θα είναι υποψήφιος στο συνέδριο της Κυριακής . Όπως λένε οι πληροφορίες μοναδικό υποψήφιος για την θέση του προέδρου θα είναι ο υποπτέραρχος ε.α Γεώργιος Γερούλης,μέχρι σήμερα Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΕ.

Γεννήθηκε το 1958....



Περισσότερα

Συνελήφθη διευθυντής στο Νίμιτς για φακελάκι

Στα χέρια των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ο διευθυντής της ωτορινολαρυγγικής κλινικής του νοσοκομείου Νίμιτς, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με την κατηγορία του χρηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες...
ο 67χρονος γιατρός ζήτησε από δημόσιο υπάλληλο το ποσό των 2.000 ευρώ για χειρουργείο.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού ο δημόσιος υπάλληλος του παρέδωσε το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και τότε οι «αδιάφθοροι» της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο, οπότε και ο γιατρός συνελήφθη. (Πηγή: staratalogia.blogspot.gr)

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πιστοποιητικά - Βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή σας


Ο κος Νταλιάνης Πέτρος έστειλε την παρακάτω πληροφορία και τον ευχαριστούμε.
Οικονόμου Κων/νος
 

Από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη Δημόσια Διοίκηση οι πολίτες για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών. Ετσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση, να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουν αίτηση, είτε για να παραλάβουν έγγραφο.
Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα,(http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».
Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη του «ΕΡΜΗΣ» και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

ΒΟΜΒΑ : Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί αξιωματικών στην έρευνα για τα υποβρύχια

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί οκτώ αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και ενός πολιτικού υπαλλήλου ,ανοίγουν για να διευκολυνθεί η έρευνα για την υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο από τους αξιωματικούς οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οποίων θα ελεγχθούν είναι εν ενεργεία . Και οι δύο υπηρετούν σε σημαντικότατες θέσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη...



Περισσότερα 

Ποιό είναι το πραγματικό σχέδιο για τα Μετοχικά μας Ταμεία;

Δυστυχώς όλο και πιο δυσοίωνες είναι οι πληροφορίες που αφορούν ΜΤΣ & ΕΚΟΕΜΣ

Δυστυχώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, τόσο από τον ΥΕΘΑ όσο και από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Καράμπελα, σχεδιάζεται η επόμενη μέρα για το μέλλον των Μετοχικών Ταμείων χωρίς καμία ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων. Των μετόχων και των μερισματούχων.
Και εάν η αποκάλυψη σημείων των προθέσεων της πολιτείας έδειχνε ότι κάτι θετικό πάει να γίνει τότε ίσως και να είχε μικρή σημασία η δική μας ενημέρωση. Όμως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι επέρχεται η πλήρης διάλυση και αυτός είναι ο βασικός λόγος...



Περισσότερα

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: «Έρχεται Χριστουγεννιάτικος Μπουναμάς Νο 2»

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μετά από έρευνα που διενήργησε κατόπιν αιτήματος της επιτροπής διαπίστωσε, ότι... το επιπλέον ποσό (από τα 88 εκατομμύρια που είχαν προβλεφθεί) που πρέπει να αφαιρεθεί ετήσια από την μισθοδοσία των στρατιωτικών, ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις των Μνημονίων, ανέρχεται στο ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Για τους απόστρατους δεν έχει ακόμη υπάρξει μια ξεκάθαρη απάντηση, για το ίδιο θέμα και οι ενώσεις τους προσπαθούν με επαφές που έχουν να το ξεκαθαρίσουν......


Περισσότερα

Έλαμψαν με την απουσία τους από το ΣτΕ για το «Γένος των Ελλήνων»... Οι «Θεσμικές» Ενώσεις των Αποστράτων!

Πλήθος Αξιωματικών σήμερα στο ΣτΕ για τη συζήτηση για την προϋπόθεση να υπάρχει το Γένος στα προσόντα των Υποψηφίων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών... μια προϋπόθεση που διέγραψε ο Βενιζέλος με το έτσι θέλω και (Αρχηγοί τότε κάθισαν προσοχή και έγιναν και Υπουργοί) επικαλούμενος δήθεν απόφαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...


Περισσότερα

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

50 εκατομμύρια επιπλέον οι περικοπές στους εν ενεργεία στρατιωτικούς - Τι θα κάνει η κυβέρνηση

50 εκατομμύρια παραπάνω είναι τελικά οι περικοπές στους εν ενεργεία στρατιωτικούς ,σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει “περάσει” στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αντιθέτως για τους απόστρατους δεν έχει ακόμη υπάρξει μια ξεκάθαρη απάντηση για το ίδιο θέμα και οι ενώσεις τους προσπαθούν με επαφές που έχουν να το ξεκαθαρίσουν.
Με το δεδομένο αυτού του “λάθους” οι στρατιωτικοί....


Περισσότερα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το ΣτΕ η αυτοτελής φορολόγηση του επιδόματος αλλοδαπής των δημοσίων υπαλλήλων.

Για όσους έχουν υπηρετήσει εξωτερικό
Οικονόμου Κων/νος 

Αντισυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η φορολόγηση (με συντελεστή 15%) του επιδόματος αλλοδαπής που χορηγείται στους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών, οι οποίοι υπηρετούν στο εξωτερικό....

Περισσότερα

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013




                                                                  ADVANCED IT SOLUTIONS



      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Η AssistNet.gr είναι μια εταιρεία τεχνικής υποστήριξης στο χώρο της πληροφορικής και της νέας τεχνολογίας, που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις κι εξειδικευμένες υπηρεσίες. Οι άνθρωποι, που την στελεχώνουν, έχουν πολυετή εμπειρία στο χώρο και μεράκι για την δουλειά τους. Οι υπηρεσίες, που παρέχουμε, είναι υψηλής ποιότητας κι ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των πελατών μας. Κύριος στόχος μας, η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όσοι απευθύνονται σε εμάς, χτίζοντας έτσι ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Η AssistNet.gr, υιοθετώντας πελατοκεντρική πολιτική, απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες. Είμαστε σίγουροι ότι προσεγγίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες εκάστου πελάτη, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κάθε περίπτωση χωριστά, εστιάζοντας στις πραγματικές του ανάγκες και παρέχοντας υψηλής ποιότητας υλικό και προπάντων υπηρεσίες.
Η εταιρεία μας, χάρη στην εμπειρία, γνωρίζει καλά ότι ο τεχνικός σας εξοπλισμός (Η/Υ - περιφερειακές συσκευές) αποτελεί αναπόσπαστο καθώς και βασικό εργαλείο της δουλειάς σας και βοηθά στο να γίνεστε αποδοτικότεροι, εξοικονομώντας σας πολύτιμο χρόνο και χρήμα!
Με βασικό γνώμονα την καλύτερη σχέση τιμής - απόδοσης, σχεδιάζουμε λύσεις, που ικανοποιούν σε κάθε περίπτωση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις αυτών που μας εμπιστεύονται.

Στην προσπάθειά μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας σε καιρό κρίσης προσφέρουμε έκπτωση 20% στις υπηρεσίες μας σε όλο το προσωπικό της Ένωσης Αποστράτων Ν. Αργολίδος.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε με τον υπολογιστή σας επικοινωνήστε μαζί μας.


                                                                        AssistNet.gr
                                                         Web: www.assistnet.gr
                                                         Mail: info@assistnet.gr
                                                                  Tel: 27520 25258

Η εταιρεία ανήκει στον υιό του συναδέλφου μας Υπτγου(ΔΒ) ε.α. Βασιλού Νικολάου, Ηλία Βασιλό (κιν.: 6977623775)

Το μέλος μας Κάγκαλος Θεόδωρος μας έστειλε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα και τον ευχαριστούμε.
Οικονόμου Κων/νος

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Καταγγελίες-σοκ πτεράρχων για τη συντήρηση αεροσκαφών - Κανείς δεν ασχολήθηκε

Καταγγελίες που είχαν σοκάρει σχετικά με το επίπεδο συντήρησης των εκπαιδευτικών αεροσκαφών είχε κάνει δημοσίως ο αντιπτέραρχος Σ.Παπανικολάου ,παραδίδοντας την Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης....


Περισσότερα

ΒΙΝΤΕΟ: η Κυρά της Ρω μιλά στον Φρέντυ Γερμανό - Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της

Για τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, η μικρή βραχονησίδα κοντά στο Καστελόριζο ήταν η πατρίδα της. Η ηρωική κυρά της Ρωμιοσύνης ύψωνε στο νησί της Ρω καθημερινά την ελληνική σημαία, πιστή σε ένα καθήκον που σήκωσε μονάχη της στις πλάτες της για πολλά χρόνια.
Στις 13 Μαίου του 1982 άφησε την τελευταία της πνοή και την επομένη ,σαν σήμερα δηλαδή, έγινε η ταφή της εκεί που επιθυμούσε. Στην Ρω.

Τα δυο βίντεο που ακολουθούν είναι από εκπομπη του αξέχαστου Φρέντυ Γερμανού που είχε φιλοξενήσει την Κυρά....


Περισσότερα

Οι μεγάλες περικοπές και η εξοπλιστική απραξία θέτουν υπό προθεσμία την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας

Oι πρώην Αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού, με εξαίρεση δύο που πολιτεύονται με τη Νέα Δημοκρατία, συνήλθαν πριν από λίγες μέρες και συνέταξαν κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, που είναι κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους κινδύνους που συνεπάγεται για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Οι Αρχηγοί του Ναυτικού κατακρίνουν με σκληρά λόγια τις πρωτοφανείς περικοπές...


Περισσότερα

Αποδοχές στρατιωτικών (σύγκριση με δικαστικούς)

Κύριε διευθυντά
Στην «Καθημερινή» διάβασα μια συνέντευξη - ενημέρωση της αρεοπαγίτου Βασιλικής Θάνου, προέδρου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων (EΔE). Σ’ αυτήν, μεταξύ των άλλων αιτιάσεών της για τις απαξιωτικές αποφάσεις της κυβερνήσεως προς τη συνταγματικά ανεξάρτητη αρχή της Δικαιοσύνης, φέρνει ως παράδειγμα ότι –μετά τις τελευταίες περικοπές– οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του νεοδιοριζόμενου δικαστή (παρέδρου) έχουν κατέλθει στα 1.200 ευρώ. Επίσης αναφέρει ότι με τις αποδοχές αυτές, ο δικαστής «καλείται να υπηρετήσει από τη Σάμο μέχρι την Κρήτη, μέχρι την Ιθάκη, μέχρι τα Ιωάννινα....


Περισσότερα

Στήριξη του "Γένους" κατά την εκδίκαση από το ΣτΕ

Picture Επτά φορείς αποστράτων συμπαρατάσσονται την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Μαΐου 2013 ώρα 09:00  για να στηρίξουν το θέμα του γένους, ως προϋπόθεσης συμμετοχής των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκαπιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), που θα εκδικασθεί από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή 17 Μαϊου 2013.

Διαβάστε την ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  εδώ

και δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ανάρτηση σχετικά με την περιοχή και την ιστορία της πόλης μας

Ευχαριστούμε το μέλος του Παραρτήματός μας Κο Ζάχο Ιωάννη για το mail του με το ενδιαφέρον αυτό βίντεο από το ΓΕΛ Αγ. Τριάδας.
Κων/νος Οικονόμου

 Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ
 

ΠΡΟΣΟΧΗ -Λάθη στα εκκαθαριστικά ενστολων για την εφορία

Τεράστια αναστάτωση προκαλούν στους ένστολους τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τα εισοδήματα του έτους 2012 που χορηγήθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες για φορολογική χρήση.

Μιλώντας στο bloko.gr ο γενικός γραμματέας της ΠΟΑΞΙΑ, Γιάννης Κατσιαμάκας, διευκρινίζει ότι, η παρερμηνεία και το λάθος, έγινε με βάση την εγκύκλιο 1010/25-1-2013 του τμήματος φορολογικών εσόδων του ΥΠΟΙΚ, που αναφέρεται στον τρόπο παρακράτησης του μηνιαίου φόρου....


Περισσότερα

Πού μας κατάντησαν, λοχία...

Με αφορμή τις σημαντικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, επιβάλλεται να αναδεικνύονται με έμφαση τα ακόλουθα, που αφορούν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και να γίνεται ευρύτατα γνωστό ότι οι στρατιωτικοί έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές στο Δημόσιο και ειδικότερα ότι:...

Περισσότερα
 

Οι στρατιωτικοί λένε «όχι» στην κατάργηση του γένους

Συζητείται στις 17 Μαΐου η προσφυγή επτά στρατιωτικών στο ΣτΕ για τη διατήρηση του Γένους ως προϋπόθεσης για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Οι στρατιωτικοί λένε «όχι» στην κατάργηση του γένους, αφού υποστηρίζουν πως έτσι ο κάθε μετανάστης, που αποκτά την ελληνική υπηκοότητα, θα μπορεί να εισέρχεται στα ΑΣΕΙ....

Περισσότερα

UCK και ισλαμιστές λαθρομετανάστες: ο Δούρειος Ίππος της Ελλάδος...Τα σημάδια των καιρών!

Αν δεν σταθούμε να δούμε κατάματα το σοβαρότατο πρόβλημα που μέχρι τώρα απλά  φροντίζουμε να το κρύβουμε κάτω από το χαλάκι μας, τα πράγματα θα ξεφύγουν με απρόβλεπτα αποτελέσματα !

Ίσως οι κάμερες τρελαίνουν ,επειδή τον πλούτο πολλοί εμίσησαν αλλά τη δόξα ουδείς ...Πολλές φορές όμως αντί να σε προσγειώσουν και να δεις την πραγματικότητα κατάματα ,βλέπεις και ακούς μόνο αυτά που θέλεις !....


Περισσότερα

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΑΒΕΡΝΑΣ

Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας τη συνεστίαση του ερχόμενου Σαββάτου 18/05/2013 και την προθεσμία υποβολής επιθυμίας & ατόμων μέχρι την Τρίτη 14/05/2013, ώστε να συννενοηθούμε με την ταβέρνα για την καλλίτερη εξυπηρέτησή μας. Λεπτομέρειες εδώ. 

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Παναγιωτόπουλος προς στρατιωτικούς : "σας οφείλουμε θα σας δώσουμε"

Μήνυμα ελπίδας ότι το 2014 -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- θα είναι η χρονιά που θα ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας, έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας το πρωί σε εκδήλωση που έγινε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου Πολιούχου του Στρατού Ξηράς....


Περισσότερα

Βιβλιάρια ασθενείας απόστρατων - Τι χρειάζεται, τι ισχύει

Μετά την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ανάγκη θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας των αποστράτων στελεχών των ΕΔ και των προστατευομένων μελών τους, η ΑΝΕΑΕΔ επικοινώνησε με τον ΟΠΑΔ και έλαβε τις ακόλουθες διευκρινήσεις....

 Περισσότερα

Εκρηκτικές καταστάσεις λόγω εξαθλίωσης-εισβολή αποστράτων αξιωματικών και υπαξιωματικών στη βουλή της Πορτογαλίας

Τραγουδώντας τον ύμνο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων» (GrandolaVila Morena) Πορτογάλοι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, μαζί με άλλους πολίτες και συνταξιούχους άλλων κλάδων, εισέβαλλαν στην Βουλή της χώρας και αποδοκίμασαν τους βουλευτές της κυβέρνησης που.....

Περισσότερα

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εργασιακό Αποστράτων

Μετά την λεπτομερή μελέτη του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις σχετικά με το δικαίωμα εργασίας των αποστράτων στελεχών των ΕΔ στον ιδιωτικό τομέα, η ΑΝΕΑΕΔ συνέταξε ένα ολοκληρωμένο κείμενο στο οποίο παραθέτει τις απόψεις της και της θέσεις της στο θέμα, για το οποίο αγωνίζεται απο της δημιουργίας της....

Περισσότερα

Το Απονενοημένο Διάβημα του Συναδέλφου μας

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Επαναφορά γένους στις στρατιωτικές σχολές

Η ΑΚΙΣ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Σ΄ ένα κείμενο που κυκλοφορεί αποτυπώνεται το σκεπτικό όσων συμφωνούν και ζητούν την επαναφορά του γένους. Στις 17 Μαίου το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα της κατάργησής του και προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ.
Το κείμενο υπέρ της επαναφοράς του γένους:....


Περισσότερα

Διευκρινήσεις επί «Αιτήσεων Αποστρατείας» Στελεχών των ΕΔ.

Για όσα μέλη μας ενδιαφέρονται να διορθώσουν και την δική τους αιτία εξόδου που αναγράφεται στο έγγραφο του ΓΛΚ, υπάρχει -όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει- έντυπο-αίτηση στο Παράρτημα. 
Οικονόμου Κων/νος


Μερικές ακόμα αποσαφηνίσεις, για να έχετε ΟΡΘΗ γνώση και εικόνα του εργ. καθεστώτος των αποστράτων




Από αρχές του έτους μέχρι και τέλος Απριλίου έχουν υποβάλλει αρκετά στελέχη των ΕΔ, αιτήσεις αποστρατείας, ο αριθμός δε αυτός υπερβαίνει τα 1.000 άτομα και επειδή αναμένεται ο υπόψη αριθμός να αυξηθεί κατά τους επόμενους μήνες, λόγω των κοινοποιήσεων των μεταθέσεων του καλοκαιριού θα πρέπει να διευκρινιστούν τα χρονικά περιθώρια στα οποία η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη, να προβεί, στην αποστρατεία των υπόψη στελεχών....

Περισσότερα

 

Μέγκενη η κρίση για τους στρατιωτικούς (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε χτες ένας σαρανταεξάχρονος υπολοχαγός, πατέρας δύο παιδιών, που το τελευταίο χρονικό διάστημα αγκομαχούσε εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που είχε δεχτεί ο μισθός του.

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να τα φέρει «βόλτα» προσπαθούσε να κάνει επιπρόσθετα μεροκάματα στη Χαλκίδα όπου διέμενε.

Δυστυχώς όμως δεν άντεξε τις δυσκολίες που είχαν ξεπροβάλει μπροστά του. Έγραψε μια επιστολή στην οικογένειά του και έθεσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο οικοδομής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σπίτι του στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι στρατιωτικοί μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχουν χάσει το μισό τους εισόδημα.
....


Περισσότερα

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Συλληπητήρια

http://pannafpliakos.files.wordpress.com/2012/08/kordela-pen8oys.pngΤα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Αργολίδας εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του μέλους μας Σχη(Μ) Σχοινοχωρίτη Δημητρίου καθώς και τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στην οικογένειά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. 

Λύνουμε τις απορίες σας για το εργασιακό

Εξαρτημένη εργασία: Εξαρτημένη εργασία είναι η εργασία που υπόκειται στην άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος του εργοδότη. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης έχει το δικαίωμα της διεύθυνσης και της εποπτείας της εργασίας ενώ καθορίζει το χρόνο, τον τρόπο, τον τόπο και τις λοιπές συνθήκες παροχής της. Ο εργαζόμενος έχει την υποχρέωση να... συμμορφώνεται προς τις οδηγίες και τις εντολές του εργοδότη.

Μισθωτός: Μισθωτός είναι το πρόσωπο, το οποίο βάσει σχέσεως εξαρτημένης εργασίας τελεί στην υπηρεσία τρίτου και υποχρεούται στην παροχή εργασίας....


Περισσότερα

Οι "300" και ο Εφιάλτης ή οι 300 Εφιάλτες;

Ιστορία…. Η Μάχη των Θερμοπυλών! Οι «300» του Λεωνίδα. Γράφτηκαν και γράφονται μελέτες. Γυρίστηκαν και γυρίζονται ταινίες. Όλα εξυμνούν τους «300» του Λεωνίδα. Κάπου σε κάποια παράγραφο ή σε ολιγόλεπτο μέρος της ταινίας, ο «Εφιάλτης»! Η απόδοση στα κείμενα, η χείριστη. Στην οθόνη, ότι πιο αποκρουστικό....

Περισσότερα

Τα παπαγαλάκια της τρόικα συνεχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος για πλήρη κατάργηση των συντάξεων στους κάτω των 65 ετών!!

Πυκνώνουν οι φωνές των "δημοσιογράφων" που αναζητούν ως μόνη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, την πλήρη κατάργηση των συντάξεων στους κάτω των 65 ετών.

Με άρθρα τους βάζουν τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι. Προσέξτε τι λένε:
"Πολλοί μάλιστα συνταξιούχοι βγήκαν στη σύνταξη στην παραγωγικότατη ηλικία των 40-53 ετών, είτε μέσω κάποιας χαριστικής εθελουσίας, είτε μέσω νομοθετημάτων αναγνώρισης πλασματικού χρόνου εργασίας, είτε ως είθισται στα σώματα ασφαλείας και εθνικής άμυνας, είτε απλά ρουσφετολογικά".

Ξεχνάνε όμως να πουν την πλήρη αλήθεια που είναι:.......

Περισσότερα

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Το «Λάθος» του ΓΛΚ και το Νέο Μισθολόγιο

Η συγκρότηση της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των ΕΔ όπως και η συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων σε αυτήν είναι πλέον γεγονός. Τα δεδομένα έχουν ως εξής: [1] Στο επικαιροποιημένο ΜΠΔΣ 2013 – 2016 για το έτος 2014 περιλαμβάνεται μείωση στα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ 88,2 εκατ ευρώ (για το 2013 ήταν 78 εκατ ευρώ) και για τα εν αποστρατεία στελέχη 161,8 εκατ ευρώ (για το 2013 ήταν 66,5 εκατ ευρώ). [2] Η ανακάλυψη από τους αποστράτους του «λάθους» του ΓΛΚ,....

Περισσότερα

Γερμανικές αποζημιώσεις: Ένα συγκλονιστικό κείμενο του Σαράντου Καργάκου

Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου....

Περισσότερα

Απόστρατοι: όταν "βαφτίζεις" διχασμό τη κριτική

Η αναζήτηση “σκοτεινών δυναμεων” που θέλουν το “κακό” των αποστράτων -των θεσμικών βέβαια κυρίως- και οι οποίες προσπαθούν να βλάψουν την “ενότητα” του χώρου , έχει γίνει ωραίο παραμύθι συγκεκριμένων κύκλων απόστρατων που κάθε φορά που κάτι γράφεται ή ένα ετώτημα τίθεται και ζητά απάντηση, παίρνουν το …συνωμοτικό τους ύφος....

Περισσότερα

"Εκατομμύρια πολίτες χιλιάδες στρατιωτικοί δεν κάνουν φέτος Πάσχα" - Άρθρο του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ

Αυτές τις ημέρες οι παλαιότεροι αναπολούμε τις ξέγνοιαστες εκείνες ημέρες όταν σαν μικρά παιδιά περιμέναμε με αγωνία τη Μεγάλη Εβδομάδα, τη Βδομάδα των Παθών, για να πάμε στην εκκλησία και να ζήσουμε έστω και νοερά τα Άγια Πάθη. Να μεταφερθούμε λίγο φανταστικά στους Αγίους Τόπους και να περπατήσουμε στα ίδια μονοπάτια που περπάτησε και ο Θεάνθρωπος.....

Περισσότερα

Οι αριθμοί που δείχνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν αναμένουν Ανάσταση

Η Μεγάλη Εβδομάδα διαρκείας της χώρας συνεχίζεται για τρίτη χρονιά και το θέμα είναι ότι όλα δείχνουν ότι έχουμε “κολλήσει” στην Μεγάλη Παρασκευή. Η Ανάσταση που απόψε θα εορτάσουμε σε εθνικό επίπεδο δεν φαίνεται πουθενά και η “νηστεία” γίνεται όλο και πιο σκληρή.....

Περισσότερα

Μας «δουλεύουν» συστηματικά

Τους αποστράτους, εννοώ.
Όχι μόνο οι κορυφαίοι της κυβέρνησης, αλλά και οι παρακεντέδες του Γενικού Λογιστηρίου.
Διαπρεπής στρατηγός ε.α. (τα στοιχεία του στη διάθεση του «Π»), γράφει με θυμό και οργή:...

Περισσότερα

Η περιφορά του Επιταφίου στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου

Στρατιώτες περιφέρουν τον Επιτάφιο στο στρατόπεδο του Μηχανικού στην πόλη του Ναυπλίου την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2013. Παρόντες ο διοικητής του ΚΕΜΧ Συνταγματάρχης Λεωνίδας Κακαβάς, οι αξιωματικοί του στρατοπέδου, εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ Αργολίδας και αρκετοί πολίτες...

Περισσότερα

Ανά τρίμηνο το μέρισμα στους δικαιούχους του ΜΤΣ

Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και συνυπογραφή του Υπουργού Ανάπτυξης κατατέθηκε τροπολογία (375/34 29.03.2013) στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με την διανομή μερίσματος από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.....

Περισσότερα

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ευχές

Τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Αργολίδας εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στους κ. Αραμπό Γεώργιο, Σταυρόπουλο Γεώργιο, Ξύδη Γεώργιο, Αντωνίου Γεώργιο, Ιωαννίδη Γεώργιο και Βασιλείου  Γεώργιο για την ονομαστική τους εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή.

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Ευχές

Τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Αργολίδας εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στον κ. Σωτηρίου Λάμπρο για την ονομαστική του εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

O «Γολγοθάς» ενός εν ενεργεία Αξιωματικού από τον Βόρειο Έβρο

Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα, έχοντας τηρήσει μέχρι τώρα, την αξιοπρεπή σιγή και απόσταση που επιβάλλει το σχήμα της επαγγελματικής μου ιδιότητας, αλλά και η αυτεπιβαλλόμενη αξιοπρέπεια του μαχόμενου Έλληνα βιοπαλαιστή.

Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς επί
30 συναπτά έτη, ανέλαβα με αγόγγυστη προσήλωση, τα υψηλά καθήκοντα που μου ανέθεσε η Πατρίδα μου και μέχρι σήμερα, όπως μαρτυρούν και οι περιοδικές αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου, ανταποκρίθηκα επιτυχώς.....

Περισσότερα

Τι σημαίνει η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, παρουσιάσθηκε επί τέλους η Νέα Δομή Δυνάμεων (ΝΔΔ) στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που συνεδρίασε στο ΥΠΕΘΑ την περασμένη Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί, ως δείγμα της διαχρονικής ανεπάρκειας και αναβλητικότητας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ τα τελευταία αρκετά χρόνια ότι η προσπάθεια για μια ΝΔΔ, διαπιστωμένη ανάγκη από το 2007, ξεκίνησε το 2009 (!) και ολοκληρώθηκε στα μέσα περίπου του 2013...

Περισσότερα

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου



         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA

      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ







Σύμφωνα με το αριθμ. 4 παρ. 1 του Ν.2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/8.4.1999) καθιερώθηκε η 9η Μαίου ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα:



Πέμπτη 9 ΜΑΙΟΥ 2013



         Ώρα 11.00: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ομιλία από τον κο Γεώργιο Κυριαζή, 
Θεολόγο A' Γυμνασίου Ναυπλίου.


         Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων στον προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο (λεωφ.25ης Μαρτίου) από τον κ. Αντ/περιφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας τους κ.κ Βουλευτές Νομού, Ανώτερο Διοικητή φρουράς Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Διευθυντή Αστυνομικής Δ/νσης Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πρόεδρο Παραρτήματος Αποστράτων Αξιωματικών, Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας και Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την εορτή αυτή.














Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
 




Πέτρος Τατούλης
 



Αναστάσιος Χειβιδόπουλος